Morčacie mäso so zeleninou a hráškom

Morčacie mäso so zeleninou a hráškom.

Jednoduché zloženie a príprava robia z tohto jedla ideálny obed či večeru pre celú rodinu alebo priateľov. Kombinácia jemného morčacieho mäsa s chrumkavou zeleninou a sladkým hráškom vytvorí nezabudnuteľnú chuťovú explóziu. Navyše je toto jedlo tak všestranné, že si ho môžete upraviť podľa vlastných chutí pridaním obľúbených korení alebo iných ingrediencií.

Ingrediencie:

  • 4 kúsky morčacieho mäsa (prsia alebo stehná), nakrájané na kúsky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kolesá
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 šálka mrazeného hrášku
  • 1/2 šálky zeleninového vývaru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad petržlen alebo kôpor)

 

Morčacie mäso so zeleninou a hráškom

Postup:

  1. Prietavka zeleniny:
    • Rozohrejte olej v hlbšej panvici na stredne vysokú teplotu.
    • Pridajte cibuľu a orestujte ju dozlatista.
    • Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho ešte krátko, kým sa začne voňať.
  2. Pridanie mäsa a korenín:
    • Pridajte k mäsu kúsky morčacieho mäsa a orestujte ich, kým nebudú dobre prepečené a získajú zlatisto-hnedú farbu.
    • Osolte, okoreňte mletou sladkou paprikou a čerstvo mletým čiernym korením.
  3. Pridanie zeleniny:
    • Pridajte do panvice nakrájanú červenú a zelenú papriku. Orestujte ich pár minút, kým sa zelenina začne zmäkčovať.
  4. Hrášok a vývar:
    • Pridajte mrazený hrášok a zeleninový vývar. Nechajte zeleninu a hrášok dusiť ešte pár minút, kým budú mäkké a vývar sa trochu zredukuje.
  5. Ozdobenie a podávanie:
    • Pred podávaním môžete pokrm ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo kôpor.
    • Servírujte s prílohou podľa vašich preferencií, ako napríklad ryža, zemiaková kaša alebo cestoviny.

Tento recept na morčacie mäso so zeleninou a hráškom vytvára výborný a zdravý jedlo plné farieb a chutí. Zeleninová zmes so sladkou paprikou a hráškom dodáva jedlu sviežosť a výživnú hodnotu.

 

2)

Pokiaľ hľadáte zdravý a chutný recept pre vašu rodinu, morčacie mäso so zeleninou a hráškom je skvelou voľbou. Toto jedlo je nielen výživné, ale aj jednoduché na prípravu. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ktorý vám ukáže, ako na to.

Ingrediencie

Ako základ pre naše lahodné jedlo budeme potrebovať:
– 500 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehno)
– 200 g mrazeného hrášku
– 2 mrkvy
– 1 cibuľu
– 1 červenú papriku
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– bylinky ako tymián alebo petržlen na dochutenie

Postup prípravy

Na začiatok si umyjeme morčacie mäso a nakrájame ho na kocky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Smažíme, kým sa cibuľa nestane priesvitnou. Následne pridáme morčacie mäso a restujeme, kým nie je zlaté. Potom pridáme nakrájanú mrkvu a papriku, a všetko spolu dusíme asi 10 minút.

Keď začnú zelenina zmäkčať, pridáme mrazený hrášok a dochutíme soľou, korením a bylinkami. Dáme všetko na nízky plameň a varíme ďalších 5-10 minút, kým sa všetky chute nespoja. Podávajte teplé, najlepšie s celozrnnou ryžou alebo čerstvým chlebom.

Tento recept na morčacie mäso so zeleninou a hráškom je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj výživný a plný chutí. Určite si ho zamilujete!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Pabraham píše:

    Vyzdvihujem chuťovú explóziu, ktorú toto jedlo určite ponúka. Zaujímavý recept, ďakujem za zverejnenie!

  2. Balogh Otilia píše:

    Morčacie mäso so zeleninou a hráškom je podľa mňa skvelá voľba pre celú rodinu. Určite si ho vyskúšam.

  3. Felix Skriniar píše:

    Skvelý recept! Rád experimentujem v kuchyni a toto sa určite zaznamená na mojom zozname.

  4. Zdenka80 píše:

    Vďaka za tento výborný nápad na zdravý obed pre rodinu. Už sa neviem dočkať, kedy ho budeme mať na stole.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *