Morčacie pliecko s medovo-dijonskou glazúrou a pečenou zeleninou

Morčacie pliecko s medovo-dijonskou glazúrou a pečenou zeleninou. Po Veľkej Noci sa mi mi zvýšilo jedno, dve pliecka, ktoré si dnes pripravíme s galzúrou. Ja k nej dávam dijónsku omáčku na mede. Takto mi to chutí najviac a mojím dcéra tiež.

Ingrediencie:

Pre morčacie pliecko:

  • 4 kúsky morčacieho pliecka (prsia alebo stehná)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Pre medovo-dijonskú glazúru:

  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice Dijonskej horčice
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1 čajová lyžička sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja

Pre pečenú zeleninu:

  • 2-3 väčšie zeleninové druhy podľa vášho výberu (napr. zemiaky, mrkva, cuketa, paprika)
  • Olivový olej
  • Soľ, čierne korenie a sušené bylinky podľa chuti

 

Morčacie pliecko s medovo-dijonskou glazúrou a pečenou zeleninou

Postup:

  1. Príprava glazúry:
    • V miske zmiešajte med, Dijonskú horčicu, pretlačený cesnak, sójovú omáčku a olivový olej. Týmto vytvoríte medovo-dijonskú glazúru.
  2. Pripravenie morčacieho mäsa:
    • Morčacie pliecko osolte a opepřte z oboch strán.
  3. Nanesenie glazúry:
    • Nanesťe medovo-dijonskú glazúru na morčacie pliecko z oboch strán, aby bolo mäso dobre obalené. Nechajte ho odpočívať aspoň 15-30 minút, aby sa chute spojili.
  4. Príprava zeleniny:
    • Zeleninu (zemiaky, mrkvu, cuketu, papriku alebo inú podľa výberu) očistite a nakrájajte na rovnaké veľké kúsky.
    • Zeleninu položte na plech na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou, čiernym korením a sušenými bylinkami. Premiešajte, aby bola zelenina dobre obalená olejom a korením.
  5. Pečenie:
    • Morčacie pliecko pečte na grile alebo panvici, kým nebude zvnútra dobre prepečené a zvonka zlatisto hnedé.
    • Zeleninu pečte v predhriatej rúre na 200°C asi 20-25 minút, kým nebude zlatistá a mäkká.
  6. Podávanie:
    • Podávajte morčacie pliecko s pečenou zeleninou. Pokvapkajte zvyšnou medovo-dijonskou glazúrou a ozdobte čerstvými bylinkami, ak chcete.

Toto morčacie pliecko s medovo-dijonskou glazúrou a pečenou zeleninou je lahodný, výživný a farebne bohatý pokrm, ktorý môže byť skvelým spôsobom, ako obohatiť váš jedálniček.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *