Morčacie pliecko s medovo-dijonskou glazúrou a pečenou zeleninou. Po Veľkej Noci sa mi mi zvýšilo jedno, dve pliecka, ktoré si dnes pripravíme s galzúrou. Ja k nej dávam dijónsku omáčku na mede. Takto mi to chutí najviac a mojím dcéra tiež.
Ingrediencie:
Pre morčacie pliecko:
- 4 kúsky morčacieho pliecka (prsia alebo stehná)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Pre medovo-dijonskú glazúru:
- 3 polievkové lyžice medu
- 2 polievkové lyžice Dijonskej horčice
- 1 strúčik cesnaku, pretlačený
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
Pre pečenú zeleninu:
- 2-3 väčšie zeleninové druhy podľa vášho výberu (napr. zemiaky, mrkva, cuketa, paprika)
- Olivový olej
- Soľ, čierne korenie a sušené bylinky podľa chuti
Morčacie pliecko s medovo-dijonskou glazúrou a pečenou zeleninou
Postup:
- Príprava glazúry:
- V miske zmiešajte med, Dijonskú horčicu, pretlačený cesnak, sójovú omáčku a olivový olej. Týmto vytvoríte medovo-dijonskú glazúru.
- Pripravenie morčacieho mäsa:
- Morčacie pliecko osolte a opepřte z oboch strán.
- Nanesenie glazúry:
- Nanesťe medovo-dijonskú glazúru na morčacie pliecko z oboch strán, aby bolo mäso dobre obalené. Nechajte ho odpočívať aspoň 15-30 minút, aby sa chute spojili.
- Príprava zeleniny:
- Zeleninu (zemiaky, mrkvu, cuketu, papriku alebo inú podľa výberu) očistite a nakrájajte na rovnaké veľké kúsky.
- Zeleninu položte na plech na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou, čiernym korením a sušenými bylinkami. Premiešajte, aby bola zelenina dobre obalená olejom a korením.
- Pečenie:
- Morčacie pliecko pečte na grile alebo panvici, kým nebude zvnútra dobre prepečené a zvonka zlatisto hnedé.
- Zeleninu pečte v predhriatej rúre na 200°C asi 20-25 minút, kým nebude zlatistá a mäkká.
- Podávanie:
- Podávajte morčacie pliecko s pečenou zeleninou. Pokvapkajte zvyšnou medovo-dijonskou glazúrou a ozdobte čerstvými bylinkami, ak chcete.
Toto morčacie pliecko s medovo-dijonskou glazúrou a pečenou zeleninou je lahodný, výživný a farebne bohatý pokrm, ktorý môže byť skvelým spôsobom, ako obohatiť váš jedálniček.