Mrkvová torta - hrnčeková

Potrebujeme:
– 4 veľké vajcia
– 200 g jemného krupicového cukru
– 200 g mletých vlašských orechov
– 200 g nastrúhanej mrkvy
– 2 lyžičky prášku na pečenie
– 2 lyžičky koreniny (škorica, zázvor, mletý klinček)
– štipku soli

 

Mrkvová torta – príprava v hrnčeku

Postup:
1. Do hlbokej misy vymiešame vajcia s cukrom, aby vznikla nadýchaná pena.
2. Následne pridáme pomleté orechy, nastrúhanú mrkvu, prášok na pečenie, koreniny a štipku soli.
3. Všetko dôkladne premiešame, dovtedy, kým sa nevytvorí jednoliate cesto.
4. Cesto prelejeme do predtým vymastenej a múkou posypanej formy na tortu.
5. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 30-40 minút, kým torta nezíska zlatistý nádych.
6. Po upečení necháme tortu vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopíme a podávame s polevou podľa vlastnej preferencie.

Biskvitový jablčník

Biskvitový jablčník

Čítať viac »

Vychutnajte si!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *