Suroviny:
– 500 g mrkvy
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 šálka červenej šošovice
– 1 liter zeleninového vývaru
– 2 lyžice oleja
– soľ, korenie, mletá paprika, cesnakový granulát
– petržlen na ozdobenie
Mrkvovo šošovicová polievka
Postup:
1. Mrkvu olúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu aj cesnak nasekáme nadrobno.
2. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak a pridáme mrkvu. Premiešame a orestujeme ešte chvíľu.
3. Pridáme červenú šošovicu a zalejeme zeleninovým vývarom. Zohrejeme a necháme variť asi 30 minút, kým sa všetko dobre uvári.
4. Polievku dochutíme soľou, korením, mletou paprikou a cesnakovým granulátom podľa chuti.
5. Pred podávaním môžeme polievku ozdobiť nasekaným petržlenom.
Dobrú chuť!