Ingrediencie:
– 250 g mungo fazule
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 paradajka
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžička mletej kurkumy
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička rasam prášku (voliteľné)
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Polievka z mungo fazule
Postup:
1. Mungo fazule namočte cez noc do dostatočného množstva vody. Na druhý deň ich dobre opláchnite a odložte bokom.
2. Do hrnca nalejte olivový olej a zohrejte ho na strednom plameni. Vhoďte doň nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich do zlatista.
3. Pridajte do hrnca nakrájanú mrkvu, zemiaky a paradajku a restujte ich spolu s cibuľou asi 5 minút.
4. Do hrnca pridajte namočené mungo fazule a nalejte zeleninový vývar. Dochutíte soľou, čiernym korením, mletou kurkumou, mletou paprikou a rasam práškom. Dobre premiešajte všetky zložky.
5. Varíme na strednom plameni približne 30-40 minút, pokým fazule nezmäknú.
6. Po dokončení polievku rozmixujte, aby ste dosiahli hladkú textúru.
7. Podávajte v miske a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
8. Môžete ju servírovať s kúskami čerstvého chleba.
Dobrú chuť!