Najlepšia domáca pizza na svete

Keďže pizza predstavuje veľmi osobnú záležitosť, nemožno presne určiť, ktorá je tá najlepšia pizza na svete. Rôzni ľudia majú rozličné preferencie a chutě. Avšak existuje niekoľko renomovaných pizzerií po celom svete, ktoré sú medzi obyvateľmi veľmi obľúbené.

Najlepšia domáca pizza na svete

Medzi ne patrí napríklad:

  • Pizzeria Da Michele v Neapole, Taliansko – Považovaná za jednu z najvýznamnejších pizzerií na globálnej úrovni, kde sa vyrába tradičná neapolská pizza Margherita.
  • Pizzeria Gino Sorbillo v Neapole, Taliansko – Táto pizzeria sa preslávila rôznymi variantami pizze a dlhými radmi, ale určite stojí za ochutnanie.
  • Pizzeria Pepe in Grani v Castello di Nola, Taliansko – Táto pizzeria je považovaná za jednu z najuznávanejších v Taliansku, kde aplikujú svoj jedinečný spôsob pečenia pizze.

Ale najlepšia domáca pizza na svete je tá, ktorú si pripravíte sami podľa vlastných chutí a preferencií. S nekonečnými variáciami prísad, cesto a variantami, domácnosť môže ponúknuť úžasnú a osobnú verziu.

Či už preferujete pizza so syrom, šunkou, zeleninou, alebo niečím úplne originálnym, vlastná domáca pizza je najlepšia, pretože ju môžete prispôsobiť podľa svojich predstáv.

 

Najlepšia domáca pizza na svete - 2

2) Najlepšia domáca pizza na svete

Ingrediencie na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml teplej vody
  • 7 g sušeného droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice olivového oleja

Ingrediencie na omáčku:

  • 400 g konzervovaných drvených paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja

Ingrediencie na oblohu:

  • 300 g mozzarelly (nastrúhanej alebo nakrájanej na plátky)
  • Čerstvá bazalka na ozdobu
  • Ďalšie prísady podľa chuti (pepperoni, šunka, papriky, huby, olivy, atď.)

Postup:

  1. Príprava cesta:

    Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Čítať viac »

    • Vo väčšej miske zmiešajte teplú vodu, cukor a sušené droždie. Nechajte postáť približne 10 minút, kým sa droždie aktivuje a vytvorí penu.
    • Pridajte múku, soľ a olivový olej. Miešajte, až kým sa cesto nezačne spájať.
    • Cesto preneste na pomúčenú pracovnú plochu a hnetenie trvá asi 10-15 minút, kým nebude elastické a hladké.
    • Vložte cesto do trochu naolejovanej misy, zakryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1-2 hodiny, alebo kým sa jeho objem nezdvojnásobí.
  2. Príprava omáčky:

    • V stredne veľkom hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cesnak. Smažte ho na strednom ohni, kým sa ne začnú uvoľňovať arómy, asi 1 minútu.
    • Pridajte drvené paradajky, bazalku, oregano, soľ a korenie. Nechajte omáčku pomaly variť na nízkej teplote 15-20 minút, aby sa chute skombinovali.
  3. Tvarovanie pizze:

    • Po vykysnutí cesta ho preneste na pomúčenú plochu a rozdeľte na 2-3 kusy (podľa toho, akú veľkú pizzu plánujete).
    • Každý kus cesta roztiahnite na požadovanú hrúbku. Môžete použiť ruky alebo valček.
  4. Pečenie pizze:

    • Predhrejte rúru na 250 °C (ideálne s pizzovým kameňom) a pripravte plech na pečenie s papierom na pečenie.
    • Preneste cesto na plech, roztiahnite pripravenú omáčku na cesto a posypte nastrúhanou mozzarellou spolu so svojimi obľúbenými prísadami.
    • Pečte 10-15 minút, alebo kým okraje nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
  5. Podávanie:

    • Po vytiahnutí pizze z rúry ju nechajte niekoľko minút vychladnúť. Ozdobte pizzu čerstvou bazalkou a podávajte!
Dobrú chuť!

Teraz si môžete vychutnať najlepšiu domácu pizzu na svete, ku ktorej sa budete s radosťou vracať!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Avatar of PizzuMilujem22 PizzuMilujem22 píše:

    Tento recept na domácu pizzu je úžasný! Nikdy som si nemyslel, že si ju dokážem pripraviť sám. Teraz sa teším na každý víkend, kedy budem experimentovať s rôznymi prísadami. Ďakujem za skvelý tip!

  2. Avatar of SvetloZeleny SvetloZeleny píše:

    Pizzeria Da Michele v Neapole? Znie to fantasticky! Možno tam niekedy pôjdem. Medzitým sa určite pokúsim o túto domácu verziu. Som nadšený, ako jednoduché je pripraviť si vlastnú pizzu!

  3. Avatar of JankoHranolky JankoHranolky píše:

    Wow, ten recept vyzerá veľmi chutne! Milujem, keď môžem variť doma a tento návod ma naozaj inšpiruje. Určite vyskúšam aj vlastné kombinácie prísad. Neviem sa dočkať tej chuti!

  4. Avatar of CocoKocur CocoKocur píše:

    Veľmi pekný článok o pizzi! Nikdy som si nemyslela, že by som mohla spraviť takú dobrú pizzu doma. Rada by som to vyskúšala so šunkou a olivami. Ďakujem za všetky užitočné rady!

  5. Avatar of Slniecko123 Slniecko123 píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Recept na domácu pizzu mi otvoril oči a ponúkol mi nové možnosti varenia. Teším sa na vytváranie vlastných receptov a zdieľanie ich s rodinou a priateľmi!

  6. Avatar of BublinkovyMickey BublinkovyMickey píše:

    ‚Najlepšia pizza je tá, ktorú si pripravíte sami‘ – súhlasím! Každý má iné chute a ja mám rád kreativitu pri varení. Určite si poznačím tento recept a pridám svoje obľúbené ingrediencie.

  7. Avatar of VeselýKocúr69 VeselýKocúr69 píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – toto ma veľmi pobavilo! Vždy sa snažím pripraviť niečo nové pre svoju rodinu a tento recept vyzerá skvele. Teším sa na pečenie a ochutnávanie mojej prvej domácej pizze!

  8. Avatar of $uperPizzaFan $uperPizzaFan píše:

    ‚Pizzeria Gino Sorbillo‘ znie ako raj pre milovníkov pizze! Zatiaľ sa ale pokúsim o túto domácu verziu, aby som bol pripravený na budúcu návštevu Talianska s plným bruchom pizze.

  9. Avatar of _RadosnyStrom_ _RadosnyStrom_ píše:

    ‚Cesto bude elastické a hladké‘ – to znie ako výzva, ktorú musím splniť! Rád varím pre seba aj svojich blízkych a tento článok ma motivoval k tomu, aby som skúsil niečo nové.

  10. Avatar of !PizzaNinja! !PizzaNinja! píše:

    ‚Čerstvá bazalka na ozdobu‘ – to je geniálny nápad! Tak rada experimentujem s bylinkami pri varení. Veľmi ma teší tento recept a už teraz viem, že moje domáce pizze budú ešte lepšie!