Najlepšia plnka do krému je podľa mňa recept na vanilkový krém. Je sladký, jemný a veľmi chutný. Na jeho prípravu budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 500 ml mlieka
– 4 žĺtky
– 100 g cukru
– 40 g múky
– 1 vanilkový lusk
Najlepšia plnka do krémeša
Postup prípravy:
1. V malom hrnci zohrejte mlieko spolu s vanilkovým luskom a nechajte ho zovrieť. Potom odstráňte vanilkový lusk.
2. V inej miske zmiešajte žĺtky, cukor a múku, až vznikne hladká hmota.
3. Pomaly prilievajte horúce mlieko do zmesi, pričom neustále miešate, aby sa zabezpečilo, že sa vám nevznikali hrudky.
4. Vráťte zmes späť do hrnca a neustále miešajte a varíte na miernom ohni, až kým sa krém nezahusťuje. Môže to trvať asi 5-7 minút.
5. Po dokončení pridajte do krému malý kúsok masla pre extra krémovú konzistenciu.
6. Keď je krém hotový, nechajte ho vychladnúť a potom ho použite na plnenie svojich krémových dezertov.
Tento vanilkový krém sa skvele hodí na plnenie tort a zákuskov, ale môžete ho tiež použiť ako náplň do šľahačiek alebo zmrzliny. Je jednoduchý na prípravu a určite vás poteší svojou lahodnou chuťou. Skúste ho určite vyskúšať a nechajte sa prekvapiť!