Ak hľadáte recept na najsam-lepšie lievance na planéte, rád vám pomôžem! Tu je vynikajúci recept:
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 2 kusy vajec
- 250 ml mlieka
- 50 g roztopeného masla
- vanilkový extrakt (voliteľný)
- olej na smaženie
Najlepšie lievance na svete
Postup prípravy:
- V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V oddelenej miske vyšľahajte vajcia, mlieko a roztopené maslo. Pridajte vanilkový extrakt podľa preferencií.
- Pomaly zlievajte tekuté ingrediencie do dry mixu a miešajte, kým nevznikne jemné cesto. Nezabudnite na žiadne hrudky.
- Na strednom ohni zohrejte olej v panvici určené na smaženie.
- Keď je panvica dostatočne horúca, nalejte na ňu cesto na vytvorenie lievancov. Môžete ho nabrať polievkovou lyžicou alebo lívanečníkom.
- Lievance sledujte, kým nebudú zlaté a nevytvoria sa na povrchu bublinky. Potom ich otočte a smažte aj z druhej strany.
- Upečené lievance uložte na papierovú utierku, aby sa odsala nadbytočná mastnota.
Tento recept vám prinesie úžasné, nadýchané a šťavnaté lievance. Môžete si ich dopriať s tvarohom, džemom alebo polevou z javorového sirupu. Vychutnajte si ich!
2) Najlepšie lievance na svete
Keď sa povie „lievanec“, ihneď si väčšina z nás vybaví príjemné spomienky na rodinné raňajky alebo rýchlu večeru. Dnes vám predkladáme recept na najsamlepšie lievance na svete. Tento postup je jednoduchý a prístupný každému, kto chce prekvapiť svojich blízkych niečím výnimočným.
Na prípravu nielen chutných, ale aj atraktívnych lievancov budete potrebovať:
- 1 šálku hladkej múky
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 veľké vajce
- 1 šálku mlieka
- 2 polievkové lyžice roztopeného masla
- Voliteľne: ovocie, javorový sirup, jogurt na servírovanie
Postup prípravy najlepších lievancov
Teraz prejdime k príprave. V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske rozšľahajte vajce, pridajte mlieko a roztopené maslo. Mokré ingrediencie potom pridajte do suchej zmesi a jemne miešajte, až kým sa všetko dôkladne nespojí. Nezabudnite, že cesto nemusí byť dokonale hladké; malé hrudky sú úplne v poriadku!
Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte trochu masla. Na panvicu nalejte polievkovú lyžicu cesta a nechajte smažiť, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky. Potom lievance otočte a smažte, kým nie sú zlatohnedé. Tento proces opakujte, kým sa cesto nepoužije celé.
Servírujte lievance s vaším obľúbeným ovocím, javorovým sirupom alebo jogurtom. Nech sa páči, vychutnajte si ich a užite si túto lahodnú pochúťku!