Nedelne kuracie rezne

Pokiaľ túžite po lahodných nedeľných kuracích rezňoch, tu je pre vás jednoduchý návod na ich prípravu:

Čo budete potrebovať:

  • 4 kusy kuracieho mäsa
  • 2 vajcia
  • múka na obalovanie
  • strúhanka
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • olej na opraženie

 

Nedeľné kuracie rezne

Postup prípravy:

  1. Rezance kuracieho mäsa jemne naklepte, aby boli mäkšie.
  2. V miske si rozšľahajte vajcia a dochuťte ich soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  3. Do druhej misy si pripravte múku a strúhanku.
  4. Jednotlivé plátky mäsa najprv obaľte v múke, potom ich ponorte do rozšľahaného vajca a nakoniec ich obalte v strúhanke.
  5. Na veľkej panvici zohrejte olej a následne do neho vložte rezne. Opiekajte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé a pekne chrumkavé.
  6. Hotové kuracie rezne podávajte s prílohou, akou môžu byť zemiaková kaša, ryža alebo pečené zemiaky.

Verím, že si pochutnáte na týchto úžasných nedeľných kuracích rezňoch! Dobrú chuť!

 

Nedeľné kuracie rezne - 2

2) Nedeľné kuracie rezne

Ingrediencie potrebné na prípravu:

  • 4 kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 200 g strúhanky
  • 100 ml rastlinného oleja (na vyprážanie)
  • Citrón (na podávanie)
  • Kyslá smotana alebo tatárska omáčka (voliteľné)

Pokyny na prípravu:

  1. Príprava kuracích pŕs: Kuracie prsia umyte a osušte. Potom ich nakrájajte na tenké rezne. Môžete ich jemne potĺcť pre väčšiu jemnosť.

    Kuracie prsia s pochúťkovou smotanou

    Kuracie prsia s pochúťkovou smotanou

    Čítať viac »

  2. Dochutenie: Osolte a okoreňte rezne zo všetkých strán podľa preferencie.

  3. Príprava obalovacej stanice: Na jednom tanieri si pripravte hladkú múku, na druhom rozšľahajte vajcia a na treťom rozložte strúhanku.

  4. Obalovanie: Každý rezeň najprv obalíte v múke, následne ponoríte do rozšľahaného vajíčka a nakoniec obalíte v strúhanke. Uistite sa, že sú rezne dôkladne pokryté.

  5. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte rastlinný olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložte obalené rezne do panvice. Vyprážajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú a chrumkavú textúru (približne 3–4 minúty na každej strane).

  6. Odtok: Po vyprážaní preložte rezne na papierový obrúsok, aby sa odstránil prebytočný olej.

  7. Podávanie: Kuracie rezne servírujte horúce, ideálne s citrónom a vašou obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Môžete pridať aj kyslú smotanu alebo tatársku omáčku.

Tip: Pre obohatenie chuti môžete do strúhanky pridať sušené bylinky (napríklad oregano alebo bazalku) alebo strúhaný parmezán.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

36 Komentárov

  1. Pjanik píše:

    Mňam, veľmi chutné! Kuracie rezne sú moje obľúbené jedlo.

  2. Vkoza píše:

    Super recept! Určite vyskúšam tento nedeľný obed.

  3. Kocúr123 píše:

    Super recept! Kuracie rezne sa mi veľmi podarili a všetkým chutili. Vďaka za jednoduchý postup, určite to urobím znova! Odporúčam aj pridať trochu cesnaku do vajíčok pre extra chuť.

    1. MačkaMia píše:

      Presne tak! Cesnak dodáva skvelú arómu. Ja som pridala aj trošku papriky do múky a vyšlo to fantasticky!

    2. JankoHracho píše:

      To znie dobre! Musím vyskúšať nabudúce, ďakujem za tip.

  4. Bublina92 píše:

    Tento recept na kuracie rezne je skvelý! Robila som ich na rodinnej oslave a všetci sa oblizovali. Rýchlo a chutne pripravené, určite odporúčam!

  5. ZelenýKaktus píše:

    Mňam, to sú moje obľúbené rezne! Ďakujem za recept, už sa teším na víkend, keď ich pripravím znova!

  6. PohodovýPán píše:

    Perfektný recept na nedeľný obed! Rezance boli chrumkavé a šťavnaté. Určite ho odporučím aj priateľom.

  7. Slniečko2023 píše:

    ‚Kuracie rezne sú klasika! Vždy keď ich pripravím, mám úspech. Tento recept je jednoduchý a výsledok stojí za to!‘

  8. @ReceptFan píše:

    ‚Chcem povedať, že tento recept ma zachránil! Pripravil som tieto rezne pre návštevu a všetci ich zjedli do posledného kusu.‘

    1. @JedloMilujem píše:

      ‚Som rád, že si mal úspech! Tieto kuracie rezne sú fakt lahôdka.‘

    2. @KuchárkaEva píše:

      ‚Určite vyskúšam tvoj tip s cesnakom, máš pravdu!‘

  9. Jano123 píše:

    Skvelý recept! Kuracie rezne sú moja obľúbená nedeľná klasika. Hneď zajtra to vyskúšam, určite budú chutiť famózne! Ďakujem za tip!

  10. KuchynskyMajster píše:

    Mňam! Nedeľné kuracie rezne sú perfektné. Milujem, ako sú chrumkavé na povrchu a šťavnaté vo vnútri. Určite ich pripravím aj pre rodinu!

  11. Bublinka píše:

    Tento recept vyzerá jednoducho úžasne! Už sa teším, keď si ich pripravím s ryžou. Dúfam, že budú tak dobré, ako vyzerajú!

  12. VarenieSrdcom píše:

    Kuracie rezne sú vždy skvelou voľbou na nedeľu! Tento recept je jednoduchý a rýchly, presne takto to mám rada. Ďakujem za inšpiráciu!

  13. PetrikM píše:

    Perfektný recept na nedeľný obed! Kuracie rezne milujem a tento spôsob ich prípravy je super jednoduchý. Teším sa na výsledok!

  14. ZuzkaKuchtička píše:

    Wow, to vyzerá chutne! Nedeľa bez kuracích rezňov by nebola úplná. Musím si zapísať tento recept a pridať aj bylinky do strúhanky!

    1. Lukino456 píše:

      @ZuzkaKuchtička Súhlasím, bylinky dodajú ešte lepšiu chuť! Kedy si ich plánuješ pripraviť?

    2. @Marta84 píše:

      @ZuzkaKuchtička Presne tak! Taktiež pridávam bylinky a parmezán do strúhanky. Mňam!

  15. _Robo_88_ píše:

    ‚Kuracie rezne‘ – známe a obľúbené jedlo u nás doma! Tento recept ma oslovil, určite ho skúsim čoskoro.

  16. @SladkySen píše:

    ‚Dobrú chuť‘ všetkým kuchárom! Rezance s citrónom sú mojím obľúbeným doplnkom k týmto rezňom.

  17. Janko123 píše:

    Tento recept na kuracie rezne je skvelý! Vždy som sa bál, že mi to nebude chutiť, ale podarilo sa mi to na prvý pokus. Určite ho vyskúšam znova!

  18. Srdiečko píše:

    Kuracie rezne sú moje obľúbené jedlo! Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Veľmi ma potešilo, že aj moje deti si pochutnali. Ďakujem za super tip!

  19. Kocúrko píše:

    Wow, tieto rezne vyzerajú úžasne! Určite ich pripravím na nedeľný obed. Mám rád, keď sú chrumkavé a zlatohnedé, tak ako je popísané v recepte. Veľmi sa teším!

  20. PavolM píše:

    Recept je naozaj skvelý a veľmi jednoduchý. Nikdy som si nemyslel, že by som mohol takto chutne uvariť kuracie mäso. Ďakujem za inšpiráciu!

  21. Zeleninka píše:

    Tento recept na kuracie rezne je super! Príprava bola rýchla a výsledok bol fantastický. Odporúčam pridať trochu byliniek do strúhanky pre extra chuť!

  22. MimiHlava píše:

    Veľmi dobrý recept! Konečne som sa naučila robiť rezne ako mama. Všetci doma boli nadšení! Dám si pozor aj na to pečenie s citrónom.

  23. MisoKaka píše:

    ‚Kuracie rezne sú klasikou!‘ Tento recept ma úplne nadchol. Je to skvelá voľba pre rodinnú večeru a ja už viem, čo pripravím túto nedeľu.

  24. @Lenka88 píše:

    ‚Dnes sme mali tieto rezne na obed!‘ Chutili famózne! Postup bol jasný a všetko dopadlo skvele. Určite ich budem robiť častejšie.

    1. _Peter_99_ píše:

      ‚Aj ja ich robím často!‘ Je to rýchle a jednoduché jedlo, ktoré vždy zachráni situáciu v kuchyni.

    2. !Danka! píše:

      ‚Sú úžasné!‘ Skúsila som pridať aj parmezán do strúhanky a bolo to ešte lepšie!

  25. Trpaslik1234 píše:

    ‚Nedeľa bez rezňov nie je nedeľa!‘ Tento recept ma veľmi oslovil a určite ho budem ďalej odporúčať všetkým mojim priateľom.

    1. Bublina22 píše:

      ‚Všetci sme boli nadšení!‘ Ďakujem za tento fantastický recept.

    2. Majka_kucharka píše:

      ‚Jednoducho skvelé!‘ Pridala som k tomu aj tatársku omáčku a všetkým chutilo.

  26. FeroLubenko píše:

    ‚Musím povedať, že tento recept ma veľmi potešil!‘ Rýchly postup a krásna chuť sú presne to, čo potrebujem.