Opekané čínske ryžové rezance

Ak túžite po lahodných opekaných ryžových rezancoch v čínskom štýle, tu je jednoduchý návod na ich prípravu:

Ingrediencie:

  • 200 g ryžových rezancov v čínskom štýle
  • 2 polievkové lyžice oleja rastlinného pôvodu
  • 2 strúčiky čerstvého cesnaku, jemne nasekaného
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 mrkva, narezaná na tenké prúžky
  • 1 hlávka brokolice, rozdelená na malé kúsky
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica rybacieho korenia (možné vynechať pre vegetariánov)
  • Soľ a korenie na dochutenie

 

Opekané ryžové rezance po čínsky

Návod na prípravu:

Kuracie prsia plnené špenátom a syrom

Kuracie prsia plnené špenátom a syrom

Čítať viac »

  1. Varte ryžové rezance podľa pokynov uvedených na obale, kým nezmäknú. Potom ich dôkladne opláchnite v studenej vode a nechajte odkvapkať.
  2. Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a cibuľu a opražte ich do zlatistej farby.
  3. Pridajte nakrájanú mrkvu a brokolicu. Smažte ich približne 2-3 minúty, kým nezmäknú.
  4. Potom pridajte hrášok a miešajte ešte ďalšie 2 minúty.
  5. Cooked ryžové rezance pridajte do panvice a dôkladne ich premiešajte so zeleninou.
  6. Všetko zalejte sójovou omáčkou a rybacou omáčkou (ak používate) a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  7. Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  8. Pokračujte vo varení a miešajte asi 3-4 minúty, kým sa rezance a zelenina dobre prehrejú.
  9. Servírujte tieto opekané čínske ryžové rezance horúce ako hlavný chod.

Ryžové rezance v čínskom štýle sa dajú jednoducho prispôsobovať vašim preferenciám pridaním ďalších ingrediencií, ako sú vajcia, krevety alebo kura. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Stanekova Cecilia píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam.

  2. Jzelenayova píše:

    Tento recept znie úžasne, ďakujem za neho.

  3. Oliver Krajciova píše:

    Ďakujem za návod, vyzerá to naozaj lahodne.

  4. Okosikova píše:

    Naozaj jednoduché a chutné, skvelý recept.

  5. Njakubova píše:

    Milujem ázijské jedlá, tento recept je skvelý!