Oravská polievka

Oravská polievka je klasická slovenská polievka, ktorá sa vyznačuje výbornou chuťou a je veľmi jednoduchá na prípravu. Tu je postup:

Potrebujete:
– 1 cibuľu
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 petržlenovú koreň
– 1 lyžicu masla
– 1 lyžicu hladkej múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 g kyslej smotany
– soľ a čierne korenie na dochutenie
– bylinky na dekoráciu (napr. petržlen alebo pažítka)

 

Oravská polievka

Postup:

1. Cibuľu nasekáme na drobno a zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky.

2. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme cibuľu. Smažíme ju do zlata.

3. Pridáme zeleninu a dusíme ju asi 5 minút, kým sa nezmäkne.

Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou

Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou

Čítať viac »

4. Pridáme múku a za neustáleho miešania ju necháme orestovať asi 1 minútu.

5. Postupne vlejeme zeleninový vývar a dochutíme soľou a čiernym korením. Varíme ďalších 15-20 minút, kým sa zelenina nezmäkne.

6. Zmiešame kyslú smotanu s trochou polievky a túto zmes vložíme do hrnca. Dobre premiešame.

7. Polievku priviedeme do varu a podávame ozdobenú bylinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *