Oravské bravčové rebierko

Určite! Tu je jednoduchý recept na prípravu Oravských bravčových rebierok:

Ingrediencie:

  • 4 kusy bravčových rebierok
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica čerstvého rozmarínu, nasekaného
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Oravské bravčové rebierka

Návod na prípravu:

Bratwurst s kyslou kapustou a zemiakovým pyré

Bratwurst s kyslou kapustou a zemiakovým pyré

Čítať viac »

  1. V miske skombinujte olivový olej, med, worcesterskú omáčku, horčicu, nasekaný cesnak, rozmarín, soľ a čierne korenie. Potom touto marinádou dôkladne potrite obe strany rebierok a nechajte ich marinovať v chladničke minimálne 1 hodinu (ak máte čas, nechajte marinovať dlhšie, aby sa chute lepšie prenikli do mäsa).
  2. Predtým zapnite gril alebo rúru na strednú teplotu.
  3. Na grile: Grilujte rebierka na predhriatom grile, pravidelne ich otáčajte, kým nezhnednú. Celý proces trvá približne 15-20 minút, avšak čas pečenia sa môže líšiť podľa hrúbky mäsa. Pred podávaním nechajte mäso chvíľu odpočívať.
  4. V rúre: Nahrejte rúru na 180 °C. Mäso zakryte hliníkovou fóliou a pečte približne 1 hodinu. Potom odstráňte fóliu a pečte rebierka ešte 15 minút, aby získali zlatohnedú farbu.
  5. Podávajte s plnenými zemiakovými knedlíkmi a čerstvou zeleninou.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Bubko123 píše:

    Tento recept na Oravské bravčové rebierka vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam, lebo mám rád grilovanie a dobré jedlo. Znie to ako perfektný spôsob, ako potešiť rodinu. Dúfam, že mi to vyjde!

  2. KikaZlatko píše:

    Super recept! Milujem rebierka a táto marináda s medom a cesnakom je úžasná kombinácia. Už sa teším na víkend, kedy ich pripravím. Verím, že budú chutiť fantasticky!

  3. Petrik23 píše:

    Ďakujem za tento jednoduchý a chutný recept! Nikdy som nerobil rebierka s rozmarínom, ale určite to vyskúšam. Znie to veľmi lákavo a verím, že sa mi podarí pripraviť niečo výnimočné.

  4. Slniecko77 píše:

    Jeej, toto je presne to, čo som hľadala! Oravské bravčové rebierka znie skvelo a tá marináda je úplne ideálna. Už sa teším na grilovanie s priateľmi. Dúfam, že všetkým zachutí!

  5. Drobcek88 píše:

    Wow, ten recept vyzerá nielen chutne, ale aj jednoducho! Rád varím pre rodinu a tento postup ma inšpiruje. Med a horčica sú perfektné ingrediencie na marinádu!

  6. MarekSlovak píše:

    Skvelý recept na grilovanie! Oravské rebierka sú moje obľúbené jedlo a tento spôsob prípravy ich určite posunie na novú úroveň. Určite vyskúšam túto marinádu už tento víkend!

  7. VeselýJanko píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – to je presne to, čo potrebujem počuť pred varením týchto rebierok. Recept vyzerá veľmi jednoducho a mňamózne. Teším sa na chuť rozmarínu so sladkým medom!

  8. $uperKuchár píše:

    ‚Vynikajúci recept!‘ Neviem sa dočkať víkendu. Grilovanie s rodinou je vždy skvelá zábava a tieto rebierka budú určite hitom večera.

  9. #JedloJeŽivot píše:

    ‚Tento recept ma úplne dostal!‘ Milujem experimentovať s novými príchuťami pri varení. Med a worcesterská omáčka znejú perfektne na týchto rebierkach!

  10. _Gurmán_99 píše:

    ‚Toto sú presne tie pokrmy, ktoré milujem!‘ Veľmi sa teším na prípravu týchto Oravských bravčových rebierok so svojou rodinou už tento víkend.