Orechova plnka do kysnutého cesta

Orechovo-ovocná plnka ..

Ingrediencie:
– 150 g mletých mandlí
– 100 g sušených sliviek, nasekaných
– 75 g sušených hrozienok
– 50 g medu
– 50 ml jablkového muštu
– 1 lyžička škorice
– štipka soli

Postup:
1) V misy kombinujte mleté mandle so nasekanými slivkami, hrozienkami, škoricou a štipkou soli. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

2) V menšej miske spojte med s jablkovým muštom a jemne premiešajte. Poskytne krásnu vlhkosť a chuť celej plnke.

3) Postupne pridávajte medovo-jablkovú zmes do orechovo-ovocnej sušenky. Miešajte, pokiaľ nevznikne kompaktná a lepkavá hmota. V prípade, že je zmes príliš hustá, zrieďte ju trochou muštu; ak je príliš riedka, zvažte pridanie viac mletých mandlí.

4) Nechajte plnku vychladnúť a potom ju uložte do chladničky na minimálne 1 hodinu, aby sa všetky chutí prepojili a zmes pevne stuhla.

Výhody: Orechovo-ovocná plnka ponúka zdravé a chutné spojenie orechov a sušeného ovocia, ktoré dodáva plnke textúru a sladkosť. Mandle sú skvelou voľbou pre tých, ktorí preferujú jemné chute, a sušené ovocie zasa prináša príjemnú sladkú zložku. Môžete sa tešiť na nezabudnuteľný zážitok pri ochutnávaní takto naplneného kysnutého cesta.

Kalórie na porciu: približne 220 kcal

Príchute sa spojili a konzistencia sa stabilizovala. Následne ju môžete aplikovať ako plnku do kysnutého cesta podľa vášho obľúbeného receptu.

Výhody: Plnka z orechov a medu predstavuje výbornú voľbu pre všetkých, ktorí si pochutnávajú na sladkých a voňavých chutiach. Med poskytuje plnke prirodzenú sladkosť a vlašské orechy dodávajú bohatšiu textúru. Škorica a zázvor ovplyvňujú chuť tak, že plnka je dokonalá pre jesenné a zimné pečenie.

Kalórie na porciu: približne 180 kcal ..

 

Pavučinkový perník

Pavučinkový perník

Čítať viac »

Plnka z orechov a tvarohu  -2

2) Plnka z orechov a tvarohu

Ingrediencie:
– 150 g pomletých vlašských orechov
– 200 g jemného tvarohu
– 75 g práškového cukru
– 1 vajce
– 1 lyžička vanilkového extraktu
– štipka soli

Postup:
1) V mise skombinujte pomleté vlašské orechy s práškovým cukrom a štipkou soli. Dbajte na to, aby sa ingrediencie dôkladne spojili a nevytvorili žiadne hrudky.

2) V druhej miske zmiešajte tvaroh s vajcom a vanilkovým extraktom. Tvaroh by mal mať hladkú a krémovú konzistenciu bez hrudiek.

3) Postupne pridávajte tvarohovú zmes do orechovo-cukrovej zmesi. Miešajte, kým nevznikne homogénna a kompaktná hmota. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trošku viac tvarohu; ak sa zdá byť riedka, posypte ju viac pomletými orechmi.

4) Plnku nechajte odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu, aby sa chute prepojili a konzistencia sa upevnila. Potom ju môžete využiť na plnenie kysnutého cesta podľa vášho obľúbeného receptu.

Výhody: Plnka z orechov a tvarohu predstavuje ľahšiu alternatívu k bežným orechovým plnkám. Tvaroh vnáša do plnky jemnosť a sviežosť, zatiaľ čo vlašské orechy poskytujú textúru a vynikajúcu chuť. Táto plnka je ideálnou voľbou pre tých, ktorí preferujú menej sladké a ľahšie varianty.

Kalórie na porciu: cca 160 kcal …

Záver

Orechové plnky sú fantastickým spôsobom, ako ozvláštniť vaše obľúbené kysnuté cesto. Či už preferujete tradičné chute alebo si radi vyskúšate nové kombinácie, tieto štyri recepty vám poskytnú inšpiráciu a potešenie pre vaše chuťové poháriky.

Nebojte sa experimentovať a upraviť recepty podľa vlastných preferencií. S týmito orechovými plnkami sa vaše kysnuté cesto stane nezameniteľným pôžitkom pre všetkých milovníkov sladkého pečiva. Prajeme dobré pečenie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *