Ovocné lievance - recept 

Tu je jednoduchý recept na ovocné lievance:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 2 lyžice oleja
  • čerstvé ovocie podľa chuti (napr. jahody, maliny, hrozienka)

 

Ovocné lievance – recept 

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor a soľ.
  2. Do surovín pridajte vajcia a mlieko a premiešajte, až vznikne hladké cesto.
  3. Na ohriatej panvici rozohrejte olej.
  4. Nalejte cesto na panvicu, do jednej lievance môžete pridať kúsky ovocia.
  5. Opekajte lievance z oboch strán, až kým nebudú zlatisto hnedé.
  6. Podávajte ihneď s čerstvým ovocím a prípadne posypané práškovým cukrom.

Dúfam, že vám chutia! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 lyžica cukru (môžete pridať aj viac podľa chuti)
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1 šálka mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko)
  • 2 lyžice rozpusteného masla (alebo oleja)
  • 1 šálka čerstvého ovocia (napr. jahody, maliny, banány, čučoriedky)
  • Olej alebo maslo na opraženie

Postup:

  1. Príprava surovín: Všetky ingrediencie majte pripravené vopred. Ovocie umyte a nakrájajte na menšie kúsky, ak je to potrebné.

  2. Miešanie suchých ingrediencií: V miske zmiešajte hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.

  3. Miešanie mokrých ingrediencií: V inej miske rozšľahajte vajce, pridajte mlieko a rozpustené maslo. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.

  4. Spojenie surovín: Tekuté ingrediencie prilievajte k suchým a jemne miešajte, kým sa všetko neprepojí. Nezabudnite, že cesto môže byť trochu hrudkovité, čo je v poriadku.

  5. Pridanie ovocia: Do pripraveného cesta zamiešajte nakrájané ovocie. Rozhodnite sa, aké ovocie chcete použiť – môžete experimentovať s rôznymi kombináciami.

  6. Praženie lievancov: Na panvici rozohrejte trochu oleja alebo masla na strednom ohni. Pomocou ladle (naberačky) nalejte cesto na panvicu. Pražte asi 2-3 minúty, kým sa na povrchu začnú tvoriť bublinky, potom otočte a pražte ďalšie 2-3 minúty, kým sú lievance zlatisté.

  7. Podávanie: Hotové lievance servírujte teplé so zvyšným ovocím, medom, javorovým sirupom, jogurtom alebo šľahačkou podľa chuti.

  8. Užite si: Ovocné lievance sú skvelé na raňajky, desiatu alebo ako dezert. Nezabudnite sa podeliť so svojimi blízkymi!

Dobrú chuť! 🍓🍌🥞

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *