Ovocné lievance - recept 

Toto je jednoduchý recept na ovocné palacinky:

Ingrediencie:

  • 250 g jemnej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 2 lyžice oleja
  • čerstvé ovocie podľa vášho výberu (napr. jahody, maliny, hrozienka)

 

Ovocné palacinky – recept

Postup:

  1. V mise skombinujte múku, cukor a soľ.
  2. Pridajte vajcia a mlieko do suchých surovín a miešajte, až kým nedosiahnete hladké cesto.
  3. Na zahriatej panvici rozohrejte olej.
  4. Nalejte cesto na panvicu, do jednej palacinky môžete pridať kúsky ovocia.
  5. Opekajte palacinky z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
  6. Podávajte ihneď s čerstvým ovocím a, ak chcete, posypte práškovým cukrom.

Som presvedčený, že vám budú chutiť! Vždy som rada za každý podnet alebo otázku.

 

Ovocné lievance - recept  - 2

2) Ovocné lievance – recept 

Ingrediencie:

  • 1 šálka jemnej múky
  • 1 lyžica cukru (môžete pridať aj viac podľa vašich preferencií)
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1 šálka mlieka (možno využiť aj rastlinné mlieko)
  • 2 lyžice rozpusteného masla (alebo oleja)
  • 1 šálka čerstvého ovocia (napr. jahody, maliny, banány, čučoriedky)
  • Olej alebo maslo na praženie

Postup:

  1. Príprava surovín: Pred začatím si pripravte všetky ingrediencie. Ovocie dôkladne umyte a ak je potrebné, nakrájajte na menšie kusy.

  2. Miešanie suchých surovín: V nádobe skombinujte hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.

    Králik pečený v marináde

    Králik pečený v marináde

    Čítať viac »

  3. Miešanie mokrých surovín: V inej miske rozšľahajte vajce, pridajte mlieko a rozpustené maslo. Premiešajte 2-3 minúty, kým sa korenie úplne nerozptýli.

  4. Jednotenie surovín: Tekuté suroviny pomaly prilievajte do suchých a jemne miešajte,kým sa úplne nespoja. Nezabudnite,že cesto môže byť mierne hrudkovité, čo je prijateľné.

  5. Pridanie ovocia: Do pripravenej zmesi zamiešajte nakrájané ovocie. Rozhodnite sa, aké druhy ovocia použijete a experimentujte s rôznymi kombináciami.

  6. Praženie palaciniek: Na panvici zahrejte trochu oleja alebo masla na strednom ohni. Pomocou naberačky nalejte cesto na panvicu. Pražte približne 2-3 minúty, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky, potom otočte a pražte ešte 2-3 minúty, kým nie sú palacinky zlatisté.

  7. Podávanie: Hotové palacinky podávajte teplé s doplnkovým ovocím, medom, javorovým sirupom, jogurtom alebo šľahačkou podľa vašich preferencií.

  8. Užite si: Ovocné palacinky sú skvelé na raňajky, desiatu alebo ako dezert. Nezabudnite sa podeliť so svojimi blízkymi!

Dobrú chuť! 🍓🍌🥞

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *