Palacinky plnené mletým mäsom

Ak túžite po palacinkách plnených mletým mäsom, prinášam vám jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 šálka čerstvého mlieka
  • 2 kusy vajec
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 200 g mletej hovädzej alebo bravčovej klobásy
  • cibuľa, cesnak a zelenina podľa vlastného výberu
  • olej na smaženie

 

Palacinky plnené mletým mäsom

Postup:

Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku

Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku

Čítať viac »

  1. Na prípravu cesta na palacinky zmiešajte v miske múku, mlieko, vajcia a soľ. Dobre premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
  2. Na predhriatej panvici zahrejte olej.
  3. Na malé kocky nakrájajte cibuľu, cesnak a zeleninu a opekajte ich na panvici s olejom, kým nezmäknú a nebudú zlatohnedé.
  4. Pridajte mletú klobásu do panvice a smažte, kým nie je dôkladne upečená.
  5. Palacinku prehnete na polovicu a nalejte na jednu stranu cesto. Rovnomerne rozotrite cesto po celej panvici.
  6. Na druhej strane palacinky pridajte vrstvu plnky zo šunky a zeleniny.
  7. Nechajte palacinku smažiť, kým spodná strana nie je zlatohnedá a vrchná strana praskne.
  8. Opatrne obráťte palacinku na druhú stranu a dokončite smaženie, kým nie je aj táto strana zlatohnedá.
  9. Opakujte celý proces s ďalšími dávkami cesta a plnky, kým nebudete mať hotové všetky palacinky.
  10. Servírujte teplé s obľúbenou prílohou, napríklad s omáčkou, kečupom alebo syrom.

Verím, že si vychutnáte tieto lahodné palacinky plnené mletým mäsom!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *