Palacinky s ovsenými vločkami

Palacinky s ovsenými vločkami. Ovesné vločky nájde každý z vás v kuchyni. Ja si ich rada robím s mliekom alebo s bielym nizkotučným jogurtom. Ale dnes z nich si pripravíme palacinky. Ktoré sú vhodné nie len na raňajky ale aj na obed, olovrat, siestu či večeru.

Ingrediencie:

  • 1 šálka ovsených vločiek (jemne mletých v mixéri)
  • 1/2 šálky múky
  • 1 polievková lyžica cukru (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1 a 1/4 šálky mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja (alebo rozpusteného masla)

 

Palacinky s ovsenými vločkami

Postup:

  1. Príprava ovsených vločiek:
    • Jemné mletie ovsené vločky v mixéri alebo mlynčeku na kávu. Mali by ste dosiahnuť textúru hrubšej múky.
  2. Príprava cesta:
    • V miske zmiešajte ovsené vločky, múku, cukor (ak sa rozhodnete ho použiť), prášok do pečiva a štipku soli.
    • V ďalšej miske rozmiešajte mlieko, vajce, vanilkový extrakt a olej (alebo maslo).
  3. Spájanie ingrediencií:
    • Pomaly nalejte mokré zložky do suchej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Nebojte sa, ak je cesto trochu hrubšie kvôli ovseným vločkam.
  4. Dlhšie odležanie:
    • Nechajte cesto odpočívať aspoň 15-20 minút. Ovsené vločky sa budú počas odpočinku trochu zmäkčovať a cesto bude ľahšie spracovateľné.
  5. Pečenie palaciniek:
    • Na stredne rozohriatom grile alebo panvici s trochou oleja vytvorte palacinky. Pomáhajte si lyžicou a rozotrite cesto do kruhu.
    • Pečte palacinky z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé a pečené na vnútri.
  6. Podávanie:
    • Podávajte palacinky ešte teplé. Môžete ich podávať s rôznymi náplňami a prísadami: ovocím, gréckym jogurtom, medom, javorovým sirupom, orechmi alebo korením.

Tieto palacinky s ovsenými vločkami sú výživné, chutné a plné vlákniny. Sú skvelou alternatívou k tradičným palacinkám a poskytujú dlhotrvajúci pocit sýtosti. Mohli by byť aj vhodným jedlom pre tých, ktorí si dávajú pozor na svoju stravu.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *