Paradajková omáčka na špagety

 

Pripravte si doma vlastnú omáčku z paradajok na špagety. Tento jednoduchý a chutný recept vás určite nadchne. Ako od skutočných Talianov.

Ospravedlňujem sa, ale ako textový virtuálny asistent nemám schopnosť poskytovať recepty na jedlá. Môžem vás však inšpirovať receptom na omáčku z paradajok do špagiet:

Zoznam potrebných surovín:

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
  • 800 g paradajok (čerstvých alebo konzervovaných), nakrájaných na malé kocky
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa vašej chuti
  • Čerstvý bazalkový lístok na dekoráciu

 

Omáčka z paradajok na špagety

Návod na prípravu:

  1. Na strednom ohni zohrejte olivový olej v hrnci.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlata.
  3. Vložte paradajky, cukor a sušené oregano. Dochutite soľou a mletým korením podľa vlastnej chuti.
  4. Nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 15-20 minút, občas premiešajte.
  5. Medzitým uvarte špagety podľa pokynov na balení.
  6. Akonáhle je omáčka hotová, dajte ju zo sporáka a nechajte trocha vychladnúť.
  7. Pre hladšiu konzistenciu môžete omáčku rozmixovať mixérom.
  8. Podávajte špagety s paradajkovou omáčkou a ozdobte čerstvým bazalkovým lístkom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej paradajkovej omáčky na špagety. Príjemnú chuť!

Paradajková omáčka na špagety-2

2) Paradajková omáčka na špagety

Ak hľadáte skvelý recept na paradajkovú omáčku, ktorá sa dokonale hodí k vašim špagetám, ste na správnom mieste. Tento recept je nie len jednoduchý, ale aj zdraviu prospešný a veľmi chutný. Paradajková omáčka je klasikou, ktorú väčšina z nás obľubuje a jej príprava je rýchla a bezproblémová.

Gazpacho polievka recept

Gazpacho polievka recept

Čítať viac »

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na výrobu tejto omáčky potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 800 g drvených paradajok (v konzervách)
  • 1 čajová lyžička cukru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na dekoráciu

Postup prípravy

1. Na panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne, približne 5 minút.

2. Následne pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte ďalšiu minútu, kým sa jeho aróma neprejaví.

3. Do panvice vložte drvené paradajky a cukor. Soľ a čierne korenie – základ, bez ktorého to proste nejde. Pamätajte, že cukor pomáha znižovať kyslosť paradajok.

4. Nechajte omáčku variť na nízkej teplote približne 20-30 minút, občas premiešajte. Ak máte radi hladšiu textúru, môžete ju po uvarení rozmixovať.

5. Na konci podávajte s uvarenými špagetami a ozdobte čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Avatar of Igor Malisek Igor Malisek píše:

    Paradajková omáčka na špagety je môj obľúbený recept! Ďakujem za inšpiráciu!

  2. Avatar of Lukas27 Lukas27 píše:

    Tento recept je jednoduchý a chutný. Určite si ho vyskúšam!

  3. Avatar of Horvathova Sergej Horvathova Sergej píše:

    Vďaka za recept! Už sa teším, ako si pripravím paradajkovú omáčku doma.