Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 polievková lyžica olivového oleja
– 1 konzerva nasekaných paradajok
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 čajová lyžička cukru
– čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Paradajková polievka z konzervovaných paradajok
Postup:
1. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu s cesnakom, kým nezískajú jemnú zlatistú farbu.
2. Pridajte nasekané paradajky aj so šťavou z konzervy a nechajte ich povariť približne 10 minút.
3. Primiešajte zeleninový vývar a nechajte polievku variť asi 20 minút, kým sa trochu nezahustí.
4. Dochutite soľou, korením a cukrom podľa vášho vkusu.
5. Polievku rozmixujte dohladka a servírujte ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!