Tu je recept na paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou po slovensky:

Suroviny:

  • 250 g linguine (cestoviny)
  • 4 stredne veľké paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 šálky čerstvej bazalky
  • 1/4 šálky parmezánu (strúhaného)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou

Postup:

  1. Varte linguine vo vriacej osolenej vode podľa inštrukcií na obale, kým nie sú al dente. Potom ich scedite a dajte bokom.
  2. Paradajky nakrájajte na malé kúsky a cesnak nasekajte jemne.
  3. Na panvici s vysokými stenami zahrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Opražte ho asi 1 minútu, kým nezačne vonieť.
  4. Pridajte nakrájané paradajky a varte asi 5 minút. Paradajky by mali zmäknúť a začať tvoriť omáčku.
  5. Pridajte strúhaný parmezán a čerstvú bazalku. Miešajte, kým sa omáčka neprehreje a parmezán sa nerozpustí.
  6. Pridajte varené linguine do omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny osladili omáčkou zo všetkých strán.
  7. Podávajte hneď, posypané čerstvo mletým čiernym korením a ozdobené čerstvou bazalkou. Môžete pridať ešte trochu strúhaného parmezánu na vrch.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *