Tu je recept na paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou po slovensky:
Suroviny:
- 250 g linguine (cestoviny)
- 4 stredne veľké paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 šálky čerstvej bazalky
- 1/4 šálky parmezánu (strúhaného)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Postup:
- Varte linguine vo vriacej osolenej vode podľa inštrukcií na obale, kým nie sú al dente. Potom ich scedite a dajte bokom.
- Paradajky nakrájajte na malé kúsky a cesnak nasekajte jemne.
- Na panvici s vysokými stenami zahrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Opražte ho asi 1 minútu, kým nezačne vonieť.
- Pridajte nakrájané paradajky a varte asi 5 minút. Paradajky by mali zmäknúť a začať tvoriť omáčku.
- Pridajte strúhaný parmezán a čerstvú bazalku. Miešajte, kým sa omáčka neprehreje a parmezán sa nerozpustí.
- Pridajte varené linguine do omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny osladili omáčkou zo všetkých strán.
- Podávajte hneď, posypané čerstvo mletým čiernym korením a ozdobené čerstvou bazalkou. Môžete pridať ešte trochu strúhaného parmezánu na vrch.
Dobrú chuť!