Paštéta z kuracích pečienok

Pásteťa z kuracích pečienok je vynikajúcou voľbou pre milovníkov mäsa. Tu je recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 500 g kuracích pečienok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 3 plátky toastového chleba (namočené v mlieku)
  • 2 lyžice jemne mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Paštéta z kuracích pečienok

Postup:

  1. Kuracie pečienky očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
  2. V mixéri rozmixujte pečienky, cibuľu a cesnak.
  3. Pridajte vajcia, namočený toastový chlieb, sladkú papriku, červenú papriku, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte, až kým nevznikne hladká hmota.
  4. Pásteťu dajte do formy na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 40-45 minút, alebo kým nebude pečená vnútri.
  5. Nechajte pásteťu vychladnúť a potom ju nakrájajte na plátky. Môžete ju servírovať so čerstvým chlebom a zeleninovými prílohami.

Dúfam, že si túto výnimočnú pochúťku vychutnáte! Ak máte ďalšie otázky alebo požiadavky na recepty, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ak hľadáte chutnú a výživnú pochúťku, paštéta z kuracích pečienok je skvelou voľbou! Tento recept je jednoduchý na prípravu a budete na ňu potrebovať len niekoľko základných ingrediencií. Spojte sa so svojou kuchyňou a pripravte si tento skvost, ktorý ohromí svojou neodolateľnou chuťou a krémovou textúrou.

Ingrediencie na paštétu

Na prípravu paštéty z kuracích pečienok budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g kuracích pečienok
  • 100 g masla
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžičku majoránu (voliteľné)
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy

Postup prípravy paštéty

Príprava paštéty je jednoduchá a zábavná. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Na panvici roztopte polovicu masla a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte, až kým nebude sklovitá.
  2. Pridajte kuracie pečienky do panvice a varte ich, kým nie sú uvarené. Nezabudnite pridať cesnak, soľ, a korenie počas varenia.
  3. Po uvarení pečienok ich preložte do mixéra a pridajte zvyšok masla, majorán a citrónovú šťavu.
  4. Mixujte na hladkú zmes. Ak je paštéta príliš hrubá, môžete pridať trochu masla alebo vody.
  5. Paštétu preložte do nádoby a nechajte vychladnúť v chladničke minimálne na 2 hodiny.

Teraz si môžete vychutnať túto domácu chutnú paštétu! Podávajte ju s chlebom alebo krekrami ako predjedlo alebo fair snack. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

17 Komentárov

  1. Soltisova Diana píše:

    Vynikajúci recept! Chystám sa ho vyskúšať

  2. Kravjarova Anabela píše:

    Tento recept vyzerá super! Určite si ho vyskúšam

  3. Talianova Miroslav píše:

    Mňam, toto znie ako skvelý recept. Vďaka

  4. Roman Pirosova píše:

    Ďakujem za tento nádherný recept. Už sa neviem dočkať, kedy si ho vyskúšam

  5. Lubomira Novotna píše:

    Super post, ďakujem za tip na recept

  6. Zofia97 píše:

    Tento recept znie úžasne! Musím ho hneď vyskúšať.

  7. Vsenkova píše:

    Mňam, určite si to vyskúšam, znie to veľmi chutne.

  8. Jvydareny píše:

    Výborný článok! Recept je jednoduchý a jasnozrozumiteľný.

  9. Milota Pirosova píše:

    Chutné jedlo pre celú rodinu. Skvelé!

  10. Sobotkova Branislava píše:

    Takýto recept by som chcela vyskúšať, zdá sa byť jednoduchý na prípravu a zaujímavý.

  11. Gturcok píše:

    Super nápad! Mám doma kuracie mäso, tak hneď skúsim ten recept. Dúfam, že mi to bude chutiť.

  12. Balogova Katarina píše:

    Milujem páštety a tento recept vyzerá skvele. Teším sa, že si ho vyskúšam.

  13. Stefania Golonka píše:

    Mňamka! Tento recept si určite vyskúšam, veľmi ma zaujal. Je fajn, že sú také podrobné inštrukcie krok za krokom.

  14. Rudolf Slobodova píše:

    Pekný článok. Super postup krok za krokom. Už mám chuť túto páseťu pripraviť.

  15. Angela97 píše:

    Vďaka za tento skvelý recept! Veľmi sa teším, že ho vyskúšam.

  16. Richard81 píše:

    Paštéta z kuracích pečienok je naozaj chutná. Už teraz viem, že si ju budem pravidelne pripravovať.

  17. Lnoskova píše:

    Tento recept sa mi veľmi páči. Určite ho čoskoro vyskúšam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *