Návod na prípravu polievky z patizónu pre deti:
Zloženie:
- 2 väčšie patizóny
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
Polievka z patizónu pre deti
Postup:
- Patizóny ošúpeme a nakrájame na menšie kusy.
- Cibuľu očistíme a nasekáme na drobno. Mrkvu a zemiaky umyjeme a nakrájame na malé kocky.
- V hrnci rozohrejeme olivový olej a na ňom orestujeme cibuľu, až kým nie je sklovitá.
- Pridáme nakrájané patizóny, mrkvu a zemiaky a krátko ich opražíme spolu s cibuľou.
- Zalejeme zeleninovým vývarom, soľ a korenie pridávame podľa chuti.
- Necháme povariť, následne znížime teplotu a varíme, kým zelenina nezmäkne (cca 20-25 minút).
- Polievku rozmixujeme pomocou mixéra do hladkej konzistencie.
- Pred podávaním môžeme polievku dochutiť soľou a korením, ak je to potrebné.
Táto polievka z patizónu je vynikajúca voľba pre deti. Obsahuje množstvo vitamínov a minerálov z čerstvej zeleniny. Môže byť servírovaná samostatne ako ľahký obed či večera. Dobrú chuť!
2) Patizónová polievka pre deti
Polievka z patizónu je skvelý spôsob, ako deťom ponúknuť zeleninu a zároveň im poskytnúť jedinečnú chuť. Tento recept je nielen chutný, ale aj výživný, čo ho robí ideálnym pre malých jedákov. V tomto návode nájdete všetky potrebné suroviny a jednoduchý postup na prípravu.
Zloženie potrebné na prípravu
Na prípravu polievky z patizónu pre deti potrebujete nasledujúce suroviny:
- 1 stredne veľký patizón
- 1 zemiak
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať na ozdobenie
Postup na prípravu polievky
Začnite prípravou zeleniny. Očistite patizón, zemiak a mrkvu a nakrájajte ich na malé kocky. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte. V hrnci na olivovom oleji osmažte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Potom pridajte nakrájaný patizón, zemiak a mrkvu a chvíľu ich opražte spolu.
Pridajte zeleninový vývar, osolte a okoreňte podľa chuti. Polievku privedieme k varu a potom znížte teplotu. Variť približne 20 minút alebo kým zelenina nie je dostatočne mäkká.
Po uvarení polievku rozmixujte do hladkej konzistencie. Môžete ju podávať s troškou petržlenovej vňate na ozdobu. Polievka z patizónu bude chutiť výborne nielen deťom, ale aj dospelým!