Pečené bravčové po dolnozemsky

 

Ak som správne pochopil, žiadate recept na pečené bravčové po dolnozemsky. Toto jedlo má svoje korene v Dolnom Západnom Nemecku a vyniká svojou chuťou a sýtosťou.

Tu je jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 800g bravčového mäsa (napr. plece)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500ml hovädzej vývaru
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica tymiánu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Pečené bravčové po dolnozemsky

Postup prípravy:

  1. Bravčové mäso najprv nakrájajte na tenké plátky a následne na menšie kúsky.
  2. Cibuľu na krájajte na tenké krúžky a cesnak jemne nasekajte.
  3. V hlbšej panvici zahrejte olej a opražte cibuľu s cesnakom, kým nezosklovatí.
  4. Pridajte kúsky bravčového mäsa a opekajte z oboch strán, až kým nebudú zlatisté.
  5. Posypte múkou a dobre premiešajte, aby sa mäso obalilo a múka sa opiekla na spodku panvice.
  6. Do panvice nalejte hovädzí vývar, pridajte horčicu, tymian, soľ a korenie. Všetko dôkladne zmiešajte.
  7. Ponechajte variť na jemnom ohni, kým mäso nezmäkne. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte viac vývaru.
  8. Podávajte s dusenou kapustou a zemiakovou kašou.

Dúfam, že tento recept sa vám páči a že si pochutnáte na pečenom bravčovom mäse po dolnozemsky. Prajem dobrú chuť!

 

Pečené bravčové po dolnozemsky- 2

2) Pečené bravčové po dolnozemsky

Ingrediencie:

  • 1,5 kg bravčového mäsa (napr. pliecko alebo stehno)
  • 3 veľké cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 2 lyžice horčice
  • 3 lyžice oleja
  • 200 ml vývaru (mäsového alebo zeleninového)
  • 2 bobkové listy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Sušené bylinky (napr. rozmarín, tymián) podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia pečené v alobale

Kuracie prsia pečené v alobale

Čítať viac »

  1. Príprava mäsa: Bravčové mäso umyte a osušte. Potom ho nakrájajte na väčšie kusy (asi 5 cm). Osolte a okoreňte čiernym korením a potrite horčicou.

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu nakrájajte na hrubšie plátky a cesnak na tenké plátky.

  3. Príprava zeleniny: Zemiaky, mrkvu a červenú papriku dôkladne umyte a nakrájajte na kocky podľa vlastnej preferencie.

  4. Smaženie: V hlbšej panvici alebo hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť.

  5. Pečenie: Na dno vymastenej pekáča uložte cibuľu s cesnakom a navrch položte bravčové mäso. Okolo mäsa rozložte nakrájanú zeleninu (zemiaky, mrkvu, papriku).

  6. Pridanie vývaru: Do pekáča nalejte vývar, pridajte bobkové listy a posypte sušenými bylinkami. Pridajte nové koreniny a soľ podľa chuti.

  7. Pečenie: Pekáč prikryte alobalom alebo pokrievkou a vložte do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte asi 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nebude mäkké a šťavnaté. Po upečení môžete alobal odstrániť a nechať mäso zapiecť ešte 15-20 minút, aby získalo zlatistú kôrku.

  8. Servírovanie: Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, akými sú knedle, ryža alebo čerstvý chlieb.

Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Richard píše:

    Tento recept mi pri príprave veľmi zachutil.To maso je veľmi sťavnaté.Ďakujem za typ.