Pečené králičie stehná s omáčkou

 

Pokým by ste mali záujem o prípravu pečených králičích stehien s omáčkou, ponúkame vám jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 králičie stehienka
  • 2 cibuľky, nakrájané na krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 250 ml bieleho vína
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Pečené králičie stehienka s omáčkou

Návod na prípravu:

  1. Na stehienka z králičieho mäsa pridajte soľ a korenie podľa vlastných preferencií.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista.
  3. Orestovanú zeleninu odstráňte z panvice a na tej istej panvici restujte králičie stehienka z každej strany približne 5 minút, kým sa nezafarbia do zlatista.
  4. Vrátte orestovanú zeleninu späť do panvice a pridajte kurací vývar a biele víno.
  5. Znížte teplo a varte s pokrývkou približne 30-40 minút, kým mäso nie je krehké a šťavnaté.
  6. Vyberte stehienka z panvice a udržujte ich v teple.
  7. Zvýšte teplotu a priveďte omáčku k varu. Pridajte smotanu na varenie a varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezíska požadovanú konzistenciu.
  8. Omáčku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  9. Podávajte králičie stehienka s omáčkou, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dúfam, že tento recept vám poslúži pri príprave chutného jedla. Dobrú chuť!

Pečené králičie stehná s omáčkou-2

2) Pečené králičie stehná s omáčkou

Pečené králičie stehienka s omáčkou sú vynikajúcim jedlom, ktoré poteší vašu rodinu aj hostí. Tieto stehienka sú šťavnaté a plné chuti, a zároveň predstavujú zdravú voľbu pre akúkoľvek príležitosť. V tomto recepte vám poskytneme potrebné suroviny a podrobný návod, ako si túto delikatesu pripraviť.

Jednoduchá paradajková a kapustová polievka

Jednoduchá paradajková a kapustová polievka

Čítať viac »

Potrebné suroviny

Na prípravu pečených králičích stehien potrebujete nasledujúce suroviny:

  • 4 králičie stehienka
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 250 ml červeného vína
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Návod na prípravu

1. Rúru predhrejte na 180°C. Na panvici zohrejte olivový olej. Opečte králičie stehienka na všetkých stranách, aby získali zlatistú farbu.

2. Na tej istej panvici pridajte nasekané cibule a cesnak. Restujte, kým cibule nezmäknú. Pridajte tymian, soľ a čierne korenie a dôkladne premiešajte.

3. Na panvicu vlejte červené víno a nechajte ho zredukovať na polovicu. Potom pridajte kurací vývar a privarte. Zmes nalejte na králičie stehienka vo vhodnej zapekacej forme.

4. Pečte v predhriatej rúre približne 1,5 hodiny, nebo kým sú stehienka úplne upečené. Po upečení podávajte s omáčkou a vašou obľúbenou prílohou, ako je zemiaková kaša alebo dusená zelenina.

Vyskúšajte tento recept na pečené králičie stehienka a vychutnajte si jedinečnú chuť, ktorou nadchnete každého!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

14 Komentárov

  1. Wkocurova píše:

    Vážne výborný recept, určite ho skúsim!

  2. Natasa Fialova píše:

    Tento recept je skvelý, ľahko sa pripraví a chutí úžasne!

  3. Melania81 píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam.

  4. Zneruda píše:

    Výborné králičie stehná, vždy sa mi ich darí.

  5. Lukac Kazimir píše:

    Králičie mäso má veľa bielkovín, skvelá voľba pre športovcov.

  6. Anonym píše:

    Je to skvelé jedlo, ktoré si zamiluje každý člen rodiny. Navyše je aj veľmi zdravé a chutné. Mám rada takéto recepty. Sú jednoduché a lahodné. Určite vyskúšam tento recept na víkendový obed. Môžem použiť aj inú omáčku?

  7. Pankrac Grznar píše:

    Skvelý recept! Určite vyskúšam, veľmi sa mi páči.

  8. Jholeczyova píše:

    Mňam, toto znie naozaj lahodne! Ďakujem za recept!

  9. Bartos Hedviga píše:

    Vyzera to skvele, urcite vyskusam!

  10. Dobroslava Dubnickova píše:

    Králičie mäso je zdravšou alternatívou k bežne používanému hovädziemu mäsu, skvelý recept!

  11. Cerna Timotej píše:

    Vyborny recept, vdaka za inspiraciu

  12. Dorota Noskova píše:

    Skusila som tento recept a bol vynikajuci. Dakujem!

  13. Anastazia Vesela píše:

    Uz dlho som si chcela vyskusat králičie mäso. Tento recept je skvely napad.

  14. Andrej Soltisova píše:

    Neviem si predstavit lepsiu kombinaciu. Chcem tento recept vyskusat co najskor.