Pečené králičie stehná s rozmarínom

 

Ak túžite po pečených králičích stehnách s rozmarínom, tu je jeden jednoduchý a lahodný recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 4 králičie stehná
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička čerstvého alebo sušeného rozmarínu
  • soľ a korenie podľa gusta

 

Pečené králičie stehná s rozmarínom

Príprava:

  1. Rúru si predhrejte na 180 °C.
  2. Králičie stehná starostlivo osušte a dochuťte soľou a korením.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a opečte stehná z oboch strán, kým sa na nich nevytvorí krásna zlatá kôrka.
  4. Pridajte na panvicu nasekaný cesnak a rozmarín a opražte ich spolu s králičím mäsom ešte niekoľko minút.
  5. Premiestnite stehná do pekáča a zakryte ich alobalom.
  6. Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte približne 1 hodinu, alebo až kým nie je mäso jemné a šťavnaté.
  7. Po upečení nechajte mäso chvíľku odpočívať a potom ho podávajte s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad s karfiolovým pyré a dusenou zeleninou.

Dúfam, že si túto lahôdku s kvalitným králičím mäsom a vynikajúcou chuťou rozmarínu vychutnáte. Dobrú chuť!

Pečené králičie stehná s rozmarínom-2

Plnka do kuraťa – varená vo vode

Plnka do kuraťa – varená vo vode

Čítať viac »

2) Pečené králičie stehná s rozmarínom

Pečené králičie stehná s rozmarínom sú jedným z najchutnejších a najpútavejších pokrmov, ktoré môžete pripraviť pre svojich blízkych. Tento recept spája jemnosť králičieho mäsa s aromatickým rozmarínom, čo vedie k nezabudnuteľnému gastronomickému zážitku. V tomto článku nájdete podrobný recept s potrebnými surovinami a postupom prípravy.

Ingrediencie potrebné na výrobu

Aby ste pripravili pečené králičie stehno s rozmarínom, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 4 králičie stehná
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 pohár bieleho vína (nepovinné)

Postup prípravy jedla

Teraz, keď máte všetky suroviny pripravené, môžete začať s výrobou:

  1. Rúru si predohrejte na 180 °C.
  2. Na panvici zahrejte olivový olej a orestujte nasekaný cesnak, aby sa uvoľnila jeho aróma.
  3. Pridajte králičie stehná a opražte ich z oboch strán, aby sa pekne sfarbili.
  4. Následne stehná posypte soľou, čiernym korením a nasekaným rozmarínom.
  5. Ak používate víno, zľahka ho nalejte na panvicu a krátko povarte.
  6. Preneste stehná spolu s marinádou do pekáča a pečte približne 45 minút, alebo kým nie sú zlatisté a dobre prepečené.

Podávajte horúce, ideálne s prílohou, akou sú zemiaky alebo čerstvá zelenina. Tento pokrm je skutočnou oslavou chuti a arómy.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Hotova Frantisek píše:

    Vyzera to chutne. Musim to vyskusat!

  2. Zuzulova Iveta píše:

    Toto je super recept. Urcite si ho vyskusam!

  3. Rmalikova píše:

    Vďaka za skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  4. Wsvehla píše:

    Neviem si vynachváliť, králičie mäso s rozmarínom je úžasné!

  5. Gustav62 píše:

    Tento recept je super, ďakujem za inšpiráciu.