Pečené králičie stehná s rozmarínom

Ak máte chuť na pečené králičie stehná s rozmarínom, tu je jeden jednoduchý a chutný recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 4 králičie stehná
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička čerstvého alebo sušeného rozmarínu
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Pečené králičie stehná s rozmarínom

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Králičie stehná dôkladne osušte a okoreňte soľou a korením.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a opečte stehná z každej strany, aby sa na nich vytvorila pekná zlatistá kôrka.
  4. Pridajte nasekaný cesnak a rozmarín na panvicu a opečte ich spolu s králičím mäsom ešte pár minút.
  5. Premiestnite stehná do pekáča a zakryte ho alobalom.
  6. Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte približne 1 hodinu, alebo kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
  7. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať a potom servírujte s prílohou podľa vašej chuti, napríklad s karfiolovým pireom a dusenou zeleninou.

Dúfam, že si vychutnáte tento jedlík s kvalitným králičím mäsom a lahodnou príchuťou rozmarínu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *