Pečené kuracie krídla na tymiáne

 

Ak máte záujem o prípravu pečených kuracích krídel s tymiánom, postupujte podľa týchto inštrukcií:

Ingrediencie:

  • 500 gramov kuracích krídel
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, rozpučené
  • 1 čajová lyžička čerstvého tymiánu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

 

Pečené kuracie krídla so šťavou z tymiánu

Príprava:

  1. Rúru nastavte na 200 °C.
  2. V miske skombinujte olivový olej, cesnak, tymián, soľ a čierne korenie.
  3. Kuracie krídla marinujte v tejto zmesi a nechajte ich najmenej 30 minút odpočívať v chladničke.
  4. Na plech položte papier na pečenie a umiestnite naň kuracie krídla.
  5. Pečte kuracie krídla v rúre približne 25-30 minút, alebo kým nie sú dobre prepečené a získajú zlatú farbu.
  6. Ak máte chuť na chrumkavý povrch, môžete ich na záver ešte na pár minút dať pod gril.
  7. Servírujte s omáčkou podľa vášho výberu a ozdobte čerstvým tymiánom.

Verím, že si vychutnáte tieto kuracie krídla pečené s tymiánom!

Pečené kuracie krídla na tymiáne-2

2) Pečené kuracie krídla na tymiáne

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracích krídel
  • 2-3 strúčiky cesnaku (drcené)
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1-2 čajové lyžičky sušeného tymiánu (oprípadne 1-2 lyžice čerstvého)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pálivej, podľa vášho vkusu)
  • Citron (na podávanie, voliteľne)

Príprava:

  1. Príprava kuracích krídel:

    Penne so šampiňónmi a paradajkami na rucole

    Penne so šampiňónmi a paradajkami na rucole

    Čítať viac »

    • Kuracie krídla dôkladne umyte a osušte utierkami. Môžete ich aj rozrezať na menšie kúsky, ak to preferujete.
  2. Marinovanie:

    • V miske zmiešajte olivový olej, drvený cesnak, tymián, soľ, čierne korenie a papriku. Dôkladne premiešajte.
    • Kuracie krídla vložte do marinády a dôkladne obalte. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však 2-3 hodiny alebo celú noc v chladničke.
  3. Predhrejte rúru:

    • Rúru nastavte na 200 °C (180 °C pri ventilátore).
  4. Pečenie:

    • Kuracie krídla rozložte na plech s papierom na pečenie alebo na grilovaciu mriežku.
    • Pečte v predhriatej rúre asi 30-40 minút, alebo kým nie sú krásne zlatohnedé a chrumkavé. Počas pečenia ich môžete raz alebo dvakrát otočiť, aby sa rovnomerne prepekli z oboch strán.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení vytiahnite kuracie krídla z rúry a nechajte ich chvíľu vychladnúť.
    • Podávajte teplé, môžete ich ozdobiť čerstvým tymiánom a pridať citron na zakvapkanie.

Tip:

Pečené kuracie krídla chutia vynikajúco s rôznymi omáčkami, ako je BBQ omáčka, jogurtový dresing alebo pikantná salsa. Môžete ich podávať aj s čerstvou zeleninou alebo hranolkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Nikola32 píše:

    Ľahký a jednoduchý recept na výborné kuracie krídla, ideálne na letné grilovanie!

  2. Eduard Holubova píše:

    Super recept, veľmi chutné krídla! Určite vyskúšam.

  3. Vydareny Kvetoslava píše:

    Recept znie skvele! Určite vyskúšam a doplním, aké boli výsledné kuracie krídla.

  4. Olympia50 píše:

    Ďakujem za super recept, pečené kuracie krídla s tymiánom sú moje obľúbené!

  5. Acuntalova píše:

    Mňam, toto je presne ten druh jedla, ktorým dokážem potešiť celú rodinu. Ďakujem za recept!

  6. Simonova Etela píše:

    Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a rýchlo na prípravu. Určite ho vyskúšam tento týždeň.