Pečené kuracie stehná podávané na kapuste, to si dnes spoločne pripravíme. Dnes vám predvediem, akým spôsobom pripravujem svoje tri najobľúbenejšie recepty na lahodné kuracie stehná s kapustou. Dnes si bezpochyby vychutnáme skvelé jedlo. Som presvedčený, že vám bude chutiť.
1) Kuracie stehná na kapuste
Na jednoduchú prípravu budeme potrebovať:
- 6 kusov kuracích stehien
- bravčovú masť
- 1 polievkovú lyžicu oleja
- 3 kusy cibule
- kyslú kapustu
- bobkový list
- celú rascu
- soľ
- mletú červenú papriku (alebo údenú)
- mleté čierne korenie
- knedľu
Postup prípravy receptu
- Cibuľu si nakrájam na väčšie mesiačiky, aby sa krásne upiekla.
Kuracie stehná si dôkladne očistíme a jemne narežeme, predovšetkým na koži. - Na panvicu pridám kúsok oleja a kuracie stehná zprudka opražím. Na záver ich posypem štipkou údenej papriky a hneď ich vkladám do už pripravenej nádoby, kde mám tuk, olej a cibuľku. Vrchnú časť a spodok mäsa prekryjem kyslou kapustou.
- Ochuťme soľou, korením a pridáme rascu a papriku. Bobkový list môžete pridať, ale nie vždy ho používam.
- Zakryjeme a necháme piecť. Môžete podliať, no moja kapusta obsahuje dostatok šťavy.
- Piekame pri teplote 200 stupňov v zakrytej nádobe. Podľa potreby môžeme doliať vodu alebo vývar.
Ideálne sa k tomu hodí knedľa a pivo. Prajem dobrú chuť.

2) Kuracie stehná na kyslej kapuste
Na tento recept budeme potrebovať:
- kuracie stehná
- 2 väčšie cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- kyslú kapustu
- údenú slaninu
- soľ
- mleté čierne korenie
- červenú papriku (mletú)
- Kyslú kapustu nakrájam a do väčšej nádoby dám cibuľu. Pridám trošku tuku, masti alebo olivového oleja a na vrch položím nasekanú a jemne opláchnutú kyslú kapustu.
- Na vrch uložím kuracie stehná. Všetko osolím, okorením, posypem paprikou a znova pokvapím olejom a dobre premiešam.
- Osobne vždy pridám ešte trochu soli navyše.
- Podlejeme vývarom alebo vodou a pečieme 50 minút zakryté a potom ešte 10 minút odkryté. Prajem dobrú chuť. K tomu sa najlepšie hodí česká knedľa.
3) Pečené kuracie stehná na kapuste
Ingrediencie:
- kuracie stehná (podľa počtu porcií)
- anglická slanina nakrájaná na pásiky
- balenie kyslej kapusty
- hladká múka
- grilovacie korenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá sladká paprika
Postup
prípravy receptu ..- Kuracie stehná dôkladne umyjeme a umiestnime do väčšej misy. Obe strany ich ochutíme grilovacím korením. Netreba preháňať, ak používate grilovacie korenie, ktoré už obsahuje soľ. Každé stehienko obalíme plátkom slaniny.
- Do väčšieho hrnca pridáme kyslú kapustu a chvíľu ju popražíme na jemnom ohni. Po lyžiciach pridávame hladkú múku, až kým sa kapusta pekne nezredukuje. Môžete si kapustu dochutiť podľa seba; ja som pridala iba múku na zahustenie. Rovnomerne rozprestrieme kapustu na dno pripraveného plechu. Na kapustu uložíme stehná a zakryjeme alobalom.
- Pekárime v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne hodinu. Počas pečenia môžete kontrolovať. Keď bude mäsko takmer hotové, môžeme nechať dopiecť bez alobalu 5-10 minút. Po upečení necháme v otvorenej a vypnutej rúre.
- K prílohe môžeme pridať čokoľvek, čo máme radi. Ja som zvolila varené zemiaky, ktoré som posypala čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tip na vyše: Skvele sa k tomu hodí aj bylinkový jogurtový dip.
4) Videonávod na pečené kuracie stehná na kapuste
Vyskúšajte aj recept na pečené kuracie stehná na kyslej kapuste.
Pečené kuracie stehná na kapuste sa nám skvele podarili, čo poviete?
Dúfam, že vám recept bude rovnako chutiť ako mne. Ak nie, vybrala som pre vás aj štyri varianty receptu. A pre tých menej skúsených je tu aj videonávod z internetu. YouTube nám naozaj v mnohých situáciách pri varením pomáha. Skvelý pomocník, nemyslíte?
Ja som vždy nadšená za každý váš názor. Preto neváhajte a komentujte moje recepty. Vedeli ste, že každý jeden komentár si osobne prečítam a snažím sa na každý zareagovať? To sa na internete len tak nevidí. A tak by ste mali tento chutný recept odmeniť zdieľaním.
Ďalší recept
Budeme potrebovať:
- 6 ks kuracích stehien
- bravčovú masť
- 1 PL oleja
- 3 ks cibule
- kyslú kapustu
- bobkový list
- celú rascu
- soľ
- mletú červenú papriku (alebo údenú)
- mleté čierne korenie
- knedľu
Postup:
- Kuracie stehná dôkladne opláchnite a osušte papierovým uterákom. Osolte ich z každej strany.
- Na panvici zahrievajte bravčovú masť a olej. Opečte kuracie stehná, aby dostali krásnu hnedú farbu. Následne ich preneste na tanier.
- Cibuľu očistite a nakrájajte na polkruhy. V tej istej panvici, kde ste osmažili kuracie stehná, opražte cibuľu do zmäknutia.
- Do pekáča vložte kyslú kapustu a rovnomerne ju rozotrite po spodnej časti. Naň položte opečené kuracie stehná.
- Do panvice s opraženou cibuľou pridajte mletú červenú papriku a mleté čierne korenie podľa preferencie. Dobre premiešajte a touto zmesou zalejte kuracie stehná v pekáči.
- Pridajte celý bobkový list a celú rascu.
- Pekáč zakryte a vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
- Kuracie stehná s kapustou pečte približne 1,5 hodiny, počas ktorých ich pravidelne polievajte šťavou z pekáča, aby zostali šťavnaté.
- Po upečení potrite mäso bravčovou masťou a pred servírovaním ho nechajte odpočinúť niekoľko minút.
- Kuracie stehná podávajte s knedľou a kyslou kapustou z pekáča.
Dobrú chuť!
5)
Pečené kuracie stehná na kapuste sú výborným jedlom, ktoré je vhodné na rôzne príležitosti. Tento recept je jednoduchý a výsledok vás určite prekvapí. Pripravte si chutné jedlo s rýchlym a efektívnym postupom. Na prípravu budeme potrebovať len niekoľko základných surovín, ktoré sú väčšinou dostupné v každej domácnosti.
Ingrediencie
Potrebujete: 4 kuracie stehná, 1 hlávku kapusty, 2 mrkvy, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, olivový olej a čerstvý rozmarín. Tieto suroviny zabezpečia, že vaše jedlo bude nielen chutné, ale aj výživné. Kapusta dáva jedlu príjemnú chuť a vlastnosti, ktoré podporujú zdravie.
Postup prípravy
Aby ste pripravili pečené kuracie stehná na kapuste, najprv umyte a osušte stehná. Potom ich osolte a okoreňte. Na panvici s olivovým olejom najprv osmažte cesnak a mrkvu, kým nebudú zlatisté. Kapustu naplňte a spolu s kuracími stehnami vložte do pekáča.
Stehná umiestnite na vrch kapusty, ktorej šťava sa počas pečenia uvoľní a dodá pokrmu skvelú chuť. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 45 minút, alebo pokiaľ nie sú stehná pekne zlatisté a prepečené. Podávajte horúce s obľúbenou prílohou.