Pečené kuracie stehná na panvici s bielym vínom

 

Tu je jednoduchý návod na prípravu pečených kuracích stehien na panvici s bielym vínom:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 250 ml bieleho vína
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý petržlen na ozdobenie

 

Pečené kuracie stehná na panvici s bielym vínom

Pokyny:

  1. Predtým, než začnete, zohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu a nalejte olivový olej.
  2. Medzitým, kým sa panvica zahreje, posypte kuracie stehná soľou a korením na oboch stranách.
  3. Vložte stehná do panvice a opražte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé.
  4. Potom ich vyberte z panvice a uložte ich na vedľajší tanier.
  5. Pridajte do panvice nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte na strednom ohni, kým nezačne cibuľa mäknúť a zlátnuť.
  6. Vráťte stehná naspäť do panvice a zalejte ich bielym vínom.
  7. Stlmite teplotu a nechajte stehná dusiť vo výpare z vína, kým sa dôkladne neprepečú a šťava z nich nebude priesvitná, nie mliečne biela.
  8. Opatrne občas premiešajte a polievajte stehná vývarom zo spodnej časti panvice tak, aby ostali šťavnaté a nelepili sa. Ak sa vývar prisaje, pridajte podľa potreby trochu vody alebo vývaru.
  9. Akonáhle sú stehná hotové, servírujte ich a ozdobte čerstvo nasekaným petržlenom.

Dúfam, že vám táto receptúra chutí!

 

Pečené kuracie stehná na panvici s bielym vínom - 2

2) Pečené kuracie stehná na panvici s bielym vínom

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 1 šálka bieleho vína (suché)
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 čajová lyžička sušenej oregána
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • Citrónové plátky (na podávanie)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Potom ich dochuťte soľou a korením z oboch strán.

    Tvarohová plnka do závinu

    Tvarohová plnka do závinu

    Čítať viac »

  2. Zohriatie panvice: Na veľkej panvici alebo hlbokom hrnci zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie stehná, kožou nadol, a opekajte ich 5-7 minút, až kým nezískajú zlato-hnedú farbu. Potom ich otočte a opražte aj z druhej strany ďalších 5 minút. Stehná potom vyberte z panvice a odložte na tanier.

  3. Píprava zeleniny: Do tej istej nádoby pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, až cibuľa zmäkne a získa zlatistú farbu, približne 3-4 minúty.

  4. Pridanie vína a vývaru: Nalejte biele víno do panvice a priveďte do varu. Varíme 2-3 minúty, aby sa z vína odparil alkohol. Potom do panvice pridajte kurací vývar a sušené oregáno. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastného vkusu.

  5. Pečenie kuracieho mäsa: Vráťte kuracie stehná späť do panvice so šťavou. Prikryte pokrievkou a nechajte variť na strednom ohni približne 30-40 minút, resp. až je kurča dobre prepečené a šťavnaté.

  6. Servírovanie: Po uvarení vyberte kuracie stehná z panvice. Šťavu môžete prevariť na väčšie zahustenie, ak si to žiadate. Na tanieri podávajte stehná so omáčkou, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a plátkami citrónu.

Tipy:

  • Môžete pridať aj zeleninu, ako sú mrkva alebo zemiaky, ktoré sa pripravia spolu s mäsom.
  • Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú ryža alebo zemiaky.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Cyprian Godolova píše:

    Recept sa mi veľmi páči a rozhodne ho vyskúšam!

  2. Viola14 píše:

    Mňam, dnes večer to určite uvarím. Ďakujem za recept!

  3. Tatiana Balogova píše:

    Vyznie to naozaj chutne, skúsime to na obed!

  4. Wnoskova píše:

    Výborný recept! Kuracie stehná na panvici s bielym vínom som ešte neskúsila, ale znie to veľmi chutne.

  5. Dobroslava92 píše:

    Veľmi pekný recept a krok za krokom postup mi veľmi pomohol.

  6. Leopold Dubnickova píše:

    Skvelé, ďakujem za recept! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam.

  7. Lkolarova píše:

    Naozaj ľahké a rýchle jedlo, zaujímavá kombinácia s bielym vínom.

  8. Azelenayova píše:

    Super nápad s bielym vínom. Určite to hneď vyskúšam.

  9. Vlastimil Maslo píše:

    Vyzerá to ako skvelý recept, vyskúšam určite!

  10. Marcela65 píše:

    Recept vyzerá super! Mám doma všetky potrebné ingrediencie, takže sa do toho pustím hneď zajtra.