Potrebujeme:
– 4 kuracie stehná
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, rasca, vegeta
Pečené kuracie stehná v jánskom skle
Postup:
1. Kuracie stehná dôkladne očistíme a osušíme utierkou.
2. Na panvici zohrejeme olej a opečieme na ňom nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
3. Do cibuľovo-cesnakovej zmesi pridáme kuracie stehná a opekáme ich z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením, rascou a vegetou podľa chuti.
5. Stále miešame, aby sa všetky prísady zmiešali a ochutili mäso.
6. Pridáme trochu vody, prikryjeme pokrievkou a necháme podusit asi 30 minút.
7. Po upečení môžeme podávať s ryžou, zemiakovým pyré alebo šalátom.
Takto pripravené pecené kuracie stehná v Jánskom skle sú vynikajúcim jedlom, ktoré si určite obľúbia aj vaši blízki. Dúfam, že vám tento recept chutí!
Recept sa mi zda jednoduchy a chutny, urcite vyskusam.
Tento recept som uz skusila a bolo to skvele jedlo.
Mam rada kuracie stehna, tento recept ma zaujal.
Neviem ci sa mi chce toto recept vyskusat, ale mozno to raz skusim.
Super recept, určite vyskúšam.
Vyzerá to dobre, budem mať na pamäti.
Jednoduché a chutné, ideálne pre mňa.
Recept sa zdá byť jednoduchý a chutný.
Budem musieť vyskúšať tento recept, znie to veľmi chutne.
Nemám veľa skúseností s varením, ale tento recept znie jednoducho.
Myslím, že toto budem variť na večeru zajtra.