Pečené lososové filety s brokolicou a citrónovým dresingom.
Aj vy by ste mali azradiť trocha viac rýb. Ja viem, že nie som v Japónsku ale tak ryby sú zdravé a majú veľa blahodárnych účnikov na vaše zdravie a telo. K tomu si dám troška citrónu a dresing kde dávať tiež pár kvapiek citrónu.
Uvarme si teda recept.
Ingrediencie:
- 2 lososové filety
- 1 brokolica, rozdelená na malé ružičky
- 1 citrón
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Pečené lososové filety s brokolicou a citrónovým dresingom:
Postup:
- Predhrej rúru na 200°C.
- Lososové filety umy a osuš papierovou utierkou. Polož ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na menšej miske priprav dresing: zmiešaj šťavu z polovice citróna, olivový olej, nasekaný cesnak, soľ a čierne korenie.
- Polovicou dresingu potri lososové filety zo všetkých strán. Nechaj pôsobiť aspoň 10 minút, aby sa chute prenikli do mäsa.
- Na druhom plechu rozlož malé ružičky brokolice. Pokvapkaj ich olejom a posypte soľou a čiernym korením.
- Lososové filety aj brokolicu peč vo vyhriatej rúre približne 15-20 minút, kým losos nie je priehľadný a šťavnatý a brokolica je mäkká a získala zlatistý odtieň.
- Po upečení podávaj lososové filety a brokolicu posypané zvyšným dresingom a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tento recept kombinuje lahodný losos s čerstvou brokolicou a citrónovým dresingom, čo vytvára výbornú kombináciu chutí. Ideálny recept pre zdravý a chutný obed alebo večeru. Dobrú chuť!