Na prípravu pecených stehien a krídel potrebujete nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg kuracích stehien a krídiel
– 3 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice cesnaku (nasekaného)
– 2 lyžice medu
– 2 lyžice horčice
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvý tymián alebo rozmarín

 

Pečene stehná a krídla

Postup:

1. V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, med, horčicu, soľ, korenie a čerstvý tymián alebo rozmarín.
2. Marinádu potrite kuracími stehnami a krídlami a nechajte aspoň 30 minút odpočívať v chladničke.
3. Vopred si predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
4. Stehná a krídla uložte na plech vyložený pečiacim papierom a pečte vo vyhriatej rúre asi 40-45 minút, dokedy nebudú pečené do zlatista a šťavnaté.
5. Pri pečení občas podlievajte kuracie mäso vlastnou šťavou, aby sa nevysušilo.
6. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti alebo so zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *