Pečeňová polievka

Čertovo vynikajúca polievka, ktorú je skutočne vhodné pripraviť. Toto je môj fantastický recept, ktorý si veľmi obľubujem. Trošku som ho pozmenila svojimi radami, ktoré z tradičného pokrmu urobia kulinársky skvost. Avšak stále máte možnosť pripraviť klasickú a chutnú polievku.

Pečeňová polievka

Hovädzia polievka s pečeňovými haluškami

Pečeňová polievka je vynikajúca pochúťka vhodná najmä pre nadšencov lahodnej chuti pečene. Táto polievka prekvapuje bohatou arómou a je skvelá ako predjedlo alebo hlavný chod. Tu je recept na tradičnú pečeňovú polievku:

Zoznam ingrediencií:

  • 500 g hovädzej pečene, nakrájanej na drobné kocky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 mrkvy, krájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 šalotka, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžičky majoránky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • štipka petržlenovej vňate na dekoráciu

Postup:

  1. Na panvici rozpustite maslo a pridajte cibuľu, šalotku a cesnak. Orestujte ich, kým nebudú zlatohnedé.
  2. Prilajte nakrájanú pečeň a restujte, až pokým nezíska zlatistú farbu.
  3. Do hrnca s vývarom pridajte mrkvu, zemiaky, majoránku a mletú papriku. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Pridajte orestovanú pečeň a varte polievku na nízkom ohni asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  5. Po uvarení polievku odstavte z ohňa a nechajte ju chvíľu vychladnúť.
  6. Polievku prelejte do mixéra a rozmixujte dohladka.
  7. Polievku opäť ohrejte a dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  8. Podávajte polievku posypanú petržlenom, a ak chcete, môžete ju ozdobiť aj štipkou smotany alebo kyslou smotanou.

Prajem vám lahodný zážitok!

 

Pečeňová polievka - 2

2) Pečeňová polievka

Ingrediencie:

  • 300 g kuracej pečene
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 l zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička sušenej majoránky (voliteľné)
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava surovín: Najskôr si umyte a očistite kuraciu pečeň. Odstráňte

    odstráňte všetky blany a žilky. Cibuľu nakrájajte na malé kocky, mrkvu a zemiaky na drobné kusy.

  2. Smaženie cibule: V hrnci na strednom plameni rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne a nezačne získať zlatistý odtieň.

    Ako nakrájať papriku?

    Ako nakrájať papriku?

    Čítať viac »

  3. Pridanie zeleniny: K smažiacej cibuli pridajte mrkvu a zemiaky. Miešajte približne 5 minút, aby sa zelenina jemne opražila.

  4. Príprava kuracej pečene: Do hrnca vložte umytú kuraciu pečeň. Smažte 3-4 minúty, kým pečeň nezmení svoju farbu.

  5. Pridanie vývaru: Nalejte do hrnca zeleninový alebo kurací vývar. Pridajte bobkový list, soľ, čierne korenie a majoránku. Zmes priveďte do varu.

  6. Varenie: Po dosiahnutí varu znížte teplotu a nechajte polievku variť na miernom plameni približne 15-20 minút, aby sa všetky chute prepojili.

  7. Finálne úpravy: Po uvarení vyberte bobkový list. Pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujte na hladkú textúru. Ak preferujete hrubšiu polievku, môžete nechať niektoré kúsky zeleniny.

  8. Servírovanie: Polievku dochuťte čerstvo nasekaným cesnakom a podľa potreby ešte osolte a okoreňte. Podávajte horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Pstanekova píše:

    Mňam, to znie úžasne! Určite to chcem vyskúšať!

  2. Angela Horvathova píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa teším, kým ho vyskúšam!

  3. Nikola Sulc píše:

    Tento recept mi zaručene spraví radosť. Teším sa na varenie!

  4. Zofia81 píše:

    Recept na pečeňovú polievku vyzerá skvele, určite ho vyskúšam!

  5. Esoltisova píše:

    Veľmi chutné a zaujímavé recepty na polievky, ďakujem za inšpiráciu!