Pečený guláš po slovensky ako žiaden iný. Bude chutiť, verte mi.
Ingrediencie:
- 800 g hovädzieho mäsa (najlepšie zo zadu alebo hýbka)
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 červené papriky
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
- 1 lyžica rajčiakového pretlaku
- 500 ml vývaru
- 200 ml červeného vína
- soľ a korenie podľa chuti
Pečený guláš
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Hovädzie mäso nakrájajte na menšie kúsky a osolte a okoreňte.
- Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na jemno.
- Papriky opláchnite, vykrojte semienka a nakrájajte na prúžky.
- Na sporáku si pripravte pekáč a zahrejte v ňom olej.
- Mäso osmažte z každej strany do zlatista. Potom ho vyberte z pekáča.
- Do výpeku pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte papriky a orestujte ich krátko.
- Pridajte múku, sladkú papriku a mletú rasu a premiešajte.
- Potom pridajte rajčiakový pretlak, vývar a víno a nechajte variť, kým omáčka nezhustne.
- Mäso vráťte späť do pekáča a dôkladne premiešajte s omáčkou.
- Prikryte pekáč a dajte do predhriatej rúry piecť približne 1,5 – 2 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
- Pred podávaním ešte môžete dochutiť soľou a korením podľa chuti.
Dobrú chuť!