Pečený guláš

Pečený guláš po slovensky ako žiaden iný. Bude chutiť, verte mi.

Ingrediencie:

  • 800 g hovädzieho mäsa (najlepšie zo zadu alebo hýbka)
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 červené papriky
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1 lyžica rajčiakového pretlaku
  • 500 ml vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Pečený guláš

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Hovädzie mäso nakrájajte na menšie kúsky a osolte a okoreňte.
  3. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na jemno.
  4. Papriky opláchnite, vykrojte semienka a nakrájajte na prúžky.
  5. Na sporáku si pripravte pekáč a zahrejte v ňom olej.
  6. Mäso osmažte z každej strany do zlatista. Potom ho vyberte z pekáča.
  7. Do výpeku pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  8. Pridajte papriky a orestujte ich krátko.
  9. Pridajte múku, sladkú papriku a mletú rasu a premiešajte.
  10. Potom pridajte rajčiakový pretlak, vývar a víno a nechajte variť, kým omáčka nezhustne.
  11. Mäso vráťte späť do pekáča a dôkladne premiešajte s omáčkou.
  12. Prikryte pekáč a dajte do predhriatej rúry piecť približne 1,5 – 2 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
  13. Pred podávaním ešte môžete dochutiť soľou a korením podľa chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *