Tu je jednoduchý recept na pečeného zajaca:
Suroviny:
- 1 zajac (plnýho jedného kilogramu)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, rozdrvitého
- 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
- 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kolečká
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice hladkej múky
- 200 ml smotany na varenie
- petržlen na ozdobu
Pečený zajac recept
Postup:
- Zajaca dôkladne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán.
- V hrnci s vysokými stenami zohrejeme olivový olej a opekáme zajaca zo všetkých strán, až kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Potom zajaca vyberieme a dáme ho bokom.
- Do rovnakého hrnca pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler a opekáme ich, kým nezmäknú.
- Vložíme zajaca späť do hrnca a pridáme hovädzi vývar. Zakryjeme a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 2 hodiny, alebo kým mäso nie je jemne mäkké.
- Zajaca vyberieme z hrnca a necháme odpočinúť. Mäso potom nakrájame na plátky a dáme bokom.
- Do hrnca pridáme múku a premiešame, aby sa vytvorila jemná omáčka. Postupne pridávame smotanu na varenie a varíme, kým omáčka nezhustne.
- Plátky mäsa vrátime späť do hrnca a necháme ich prehriať v omáčke. Podávame s vareným zemiakovým pyré a ozdobíme čerstvým petržlenom.
Dúfam, že vám bude chutiť tento recept na pečeného zajaca!
2)
Pečený zajac je tradičným jedlom, ktoré si získava srdcia mnohých gurmánov. Svojou jemnou, šťavnatou mäsovou textúrou a bohatou chuťou sa stáva obľúbeným pokrmom na špeciálne príležitosti. V tomto recepte vám ukážeme, ako pripraviť dokonalého pečeného zajaca, aby ste mohli potešiť svoju rodinu a priateľov.
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať
Na prípravu pečeného zajaca budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 kg zajaca, rozporciovaného
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 3 mrkvy
- 1/2 litra bieleho vína
- olivový olej
- soľ a korenie na dochutenie
- čerstvý rozmarín a tymián
Postup na prípravu
Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Zajaca dôkladne umyte a osušte. Potom ho dochuťte soľou a korením. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte si cibuľu, cesnak a mrkvu, kým nezískajú zlatistú farbu. Pridajte zajaca a opečte ho zo všetkých strán, aby získal peknú zlatú kôrku.
Keď je zajac dobre opečený, preložte ho do pekáča, pridajte orestovanú zeleninu a zalejte bielym vínom. Posypte čerstvým rozmarínom a tymiánom. Zakryte pekáč a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 1,5 hodiny.
Akonáhle je pečený zajac hotový, podávajte ho s obľúbenou prílohou. Prajeme vám dobrú chuť!
Super recept na pečeného zajaca, musím vyskúšať!
Zajac je môj obľúbený druh mäsa. Tento recept musí byť skvelý!
Naozaj sa teším, že som našiel tento recept. Už teraz cítim, že bude chutiť!
Tradičné jedlo je vždy najlepšie. Určite vyskúšam tento recept!
Vyzera to ako skvely recept! Urcite vyskusam.
Vdaka za recept, zajaca som este nikdy neskusala urobit, ale teraz sa na to uplne tesim!