Pečený zajac recept

Tu je jednoduchý recept na pečeného zajaca:

Suroviny:

  • 1 zajac (plnýho jedného kilogramu)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, rozdrvitého
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolečká
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 200 ml smotany na varenie
  • petržlen na ozdobu

 

Pečený zajac recept

Postup:

  1. Zajaca dôkladne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán.
  2. V hrnci s vysokými stenami zohrejeme olivový olej a opekáme zajaca zo všetkých strán, až kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Potom zajaca vyberieme a dáme ho bokom.
  3. Do rovnakého hrnca pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler a opekáme ich, kým nezmäknú.
  4. Vložíme zajaca späť do hrnca a pridáme hovädzi vývar. Zakryjeme a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 2 hodiny, alebo kým mäso nie je jemne mäkké.
  5. Zajaca vyberieme z hrnca a necháme odpočinúť. Mäso potom nakrájame na plátky a dáme bokom.
  6. Do hrnca pridáme múku a premiešame, aby sa vytvorila jemná omáčka. Postupne pridávame smotanu na varenie a varíme, kým omáčka nezhustne.
  7. Plátky mäsa vrátime späť do hrnca a necháme ich prehriať v omáčke. Podávame s vareným zemiakovým pyré a ozdobíme čerstvým petržlenom.

Dúfam, že vám bude chutiť tento recept na pečeného zajaca!

 

 

2)

Pečený zajac je tradičným jedlom, ktoré si získava srdcia mnohých gurmánov. Svojou jemnou, šťavnatou mäsovou textúrou a bohatou chuťou sa stáva obľúbeným pokrmom na špeciálne príležitosti. V tomto recepte vám ukážeme, ako pripraviť dokonalého pečeného zajaca, aby ste mohli potešiť svoju rodinu a priateľov.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu pečeného zajaca budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg zajaca, rozporciovaného
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 1/2 litra bieleho vína
  • olivový olej
  • soľ a korenie na dochutenie
  • čerstvý rozmarín a tymián

Postup na prípravu

Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Zajaca dôkladne umyte a osušte. Potom ho dochuťte soľou a korením. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte si cibuľu, cesnak a mrkvu, kým nezískajú zlatistú farbu. Pridajte zajaca a opečte ho zo všetkých strán, aby získal peknú zlatú kôrku.

Keď je zajac dobre opečený, preložte ho do pekáča, pridajte orestovanú zeleninu a zalejte bielym vínom. Posypte čerstvým rozmarínom a tymiánom. Zakryte pekáč a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 1,5 hodiny.

Akonáhle je pečený zajac hotový, podávajte ho s obľúbenou prílohou. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Jaroslava27 píše:

    Super recept na pečeného zajaca, musím vyskúšať!

  2. Kravjarova Erika píše:

    Zajac je môj obľúbený druh mäsa. Tento recept musí byť skvelý!

  3. Belo52 píše:

    Naozaj sa teším, že som našiel tento recept. Už teraz cítim, že bude chutiť!

  4. Benjamin46 píše:

    Tradičné jedlo je vždy najlepšie. Určite vyskúšam tento recept!

  5. Jarolim63 píše:

    Vyzera to ako skvely recept! Urcite vyskusam.

  6. Ynitra píše:

    Vdaka za recept, zajaca som este nikdy neskusala urobit, ale teraz sa na to uplne tesim!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *