Pečený zajac recept

 

Tu je jednoduchý návod na prípravu pečeného zajaca:

Suroviny:

  • 1 zajac (minimálne 1 kilogram)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 200 ml smotany na varenie
  • petržlen na ozdobenie

 

Recept na pečeného zajaca

Postup:

  1. Zajaca dobre osolíme a okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán.
  2. V hrnci s vysokými stenami zahrejeme olivový olej a opekáme zajaca zo všetkých strán, až kým nezíska zlatohnedú farbu. Následne zajaca vyberieme a uložíme bokom.
  3. Do toho istého hrnca pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler a opekáme, kým nezmäknú.
  4. Vložíme zajaca späť do hrnca a pridáme hovädzí vývar. Zakryjeme a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 2 hodiny, alebo kým mäso nie je veľmi jemné.
  5. Zajaca vyberieme z hrnca a necháme ho odpočívať. Mäso potom nakrájame na plátky a uložíme bokom.
  6. Do hrnca pridáme múku a premiešame, aby sa vytvorila jemná omáčka. Postupne pridávame smotanu na varenie a varíme, kým omáčka nezhustne.
  7. Plátky mäsa vrátime späť do hrnca a necháme ich prehriať v omáčke. Podávame so zemiakovým pyré a ozdobíme čerstvým petržlenom.

Verím, že si tento recept na pečeného zajaca obľúbite!

Pečený zajac recept-2

Údené kuracie rezne recept

Údené kuracie rezne recept

Čítať viac »

2) Pečený zajac recept

Pečený zajac patrí medzi tradičné jedlá, ktoré si získavajú srdcia mnohých kulinárskych nadšencov. Svojou jemnou, šťavnatou textúrou a bohatou chuťou sa stal obľúbeným pokrmom na slávnostné príležitosti. V tomto návode vám ukážeme, ako pripraviť dokonalého pečeného zajaca, aby ste mohli potešiť svoju rodinu a priateľov.

Ingrediencie, potrebné na prípravu

Na prípravu pečeného zajaca budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 kg zajaca, rozporciovaného
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 1/2 litra bieleho vína
  • olivový olej
  • soľ a korenie na dochutenie
  • čerstvý rozmarín a tymián

Postup prípravy

Najprv si pripravte všetky suroviny. Zajaca dôkladne umyte a osušte. Potom ho dochuťte soľou a korením. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte cibuľu, cesnak a mrkvu, kým nezískajú zlatistú farbu. Pridajte zajaca a opečte ho z každej strany, aby získal peknú zlatú kôrku.

Ako náhle je zajac dobre opečený, preložte ho do pekáča, pridajte orestovanú zeleninu a zalejte bielym vínom. Posypte čerstvým rozmarínom a tymiánom. Zakryte pekáč a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 1,5 hodiny.

Keď je pečený zajac hotový, podávajte ho s obľúbenou prílohou. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Jaroslava27 píše:

    Super recept na pečeného zajaca, musím vyskúšať!

  2. Kravjarova Erika píše:

    Zajac je môj obľúbený druh mäsa. Tento recept musí byť skvelý!

  3. Belo52 píše:

    Naozaj sa teším, že som našiel tento recept. Už teraz cítim, že bude chutiť!

  4. Benjamin46 píše:

    Tradičné jedlo je vždy najlepšie. Určite vyskúšam tento recept!

  5. Jarolim63 píše:

    Vyzera to ako skvely recept! Urcite vyskusam.

  6. Ynitra píše:

    Vdaka za recept, zajaca som este nikdy neskusala urobit, ale teraz sa na to uplne tesim!