Penne a la Carbonara recept

Recept na Penne a la Carbonara. Skvelý nedeľný obed alebo sa hodí aj počas týždňa.

Ingrediencie:

  • 300 gramov penne cestovín
  • 200 gramov pancetty (alebo slaniny), nakrájanej na kocky
  • 3 vajcia
  • 100 gramov strúhaného parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
  • štipka olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať, jemne nasekaná (voliteľné)

 

Penne a la Carbonara recept

Postup:

  1. Vezmite veľký hrniec a privediete vodu do varu. Pridajte soľ do vriacej vody a uvaríme penne podľa inštrukcií na obale. Odlejte, keď bude cestovina al dente.
  2. Výrazne zahrejte na panvici štipku olivového oleja na stredne silnom ohni. Pridajte pancettu (alebo slaninu) a opražte ju 4-5 minút, kým nebude krehká a zlatohnedá. Potom pridajte nadrobno nasekaný cesnak a opražte ďalšie 1-2 minúty.
  3. V samostatnej miske zmiešajte vajcia a strúhaný parmezán. Ochutnajte soľou a korením.
  4. Odstráňte panvicu z ohňa. Pridajte uvarené penne do panvice s pancettou a cesnakom. Zalejte týmto tvarohovým mixom a rýchlo premiešajte, kým sa cestovina rovnomerne nepremení a omáčka sa nestane krémovo hladkou.
  5. Penne a la Carbonara podávajte okamžite. Podľa potreby ozdobte jemne nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a pridajte ešte viac strúhaného parmezánu podľa chuti.

Dobrú chuť k vynikajúcim penne a la Carbonara!

 

2)

Samozrejme, tu je recept na Penne a la Carbonara, tradičné talianske jedlo, ktoré je veľmi obľúbené pre svoju jednoduchosť a lahodnú chuť.

Ingrediencie:

  • 400 g penne cestovín
  • 150 g pancetty alebo guanciale (môžete použiť aj slaninu)
  • 4 veľké vajcia
  • 100 g parmezánu (alebo pecorina) strúhaného
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • olivový olej (voliteľný)
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľná)

Postup:

  1. Pripravte ingrediencie:

    • Na malé kocky nakrájajte pancettu alebo guanciale.
    • V miske zmiešajte vajcia, strúhaný parmezán, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  2. Uvarte cestoviny:

    • Vo veľkom hrnci prevarte vodu a pridajte soľ. Keď voda zovrie, pridajte penne cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente.
    • Predtým než scedíte cestoviny, odložte si trochu vody na neskôr (približne 1 šálku).
  3. Pripravte omáčku:

    • Medzitým na panvici na strednom ohni opražte pancettu alebo guanciale, kým nie je chrumkavá a zlatohnedá. Ak chcete, môžete pridať trochu olivového oleja, ak sa vám zdá, že je to potrebné.
    • Znížte teplo na minimum, aby ste panvicu neprehriavali.
  4. Spojte všetko dohromady:

    • Uvarené penne pridajte priamo na panvicu k orestovanej pancette. Počas miešania pridávajte pripravenú vaječnú zmes, pričom rýchlo miešajte, aby sa vajcia nespravili na praženicu. Vaječná zmes by mala vytvoriť krémovú omáčku.
    • Ak je omáčka príliš hustá, pridajte odloženú vodu na cestoviny, aby ste dosiahli želanú konzistenciu.
  5. Podávajte:

    • Na tanieri posypte dodatočným strúhaným parmezánom a čerstvo mletým čiernym korením. Môžete ozdobiť aj čerstvou petržlenovou vňaťou.
    • Dobrú chuť!

Tento recept je jednoduchý a rýchly, ideálny na rýchlu večeru, ktorou prekvapíte rodinu alebo priateľov. Enjoy!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *