Recept na Penne a la Carbonara. Skvelý nedeľný obed alebo sa hodí aj počas týždňa.
Ingrediencie:
- 300 gramov penne cestovín
- 200 gramov pancetty (alebo slaniny), nakrájanej na kocky
- 3 vajcia
- 100 gramov strúhaného parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
- štipka olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať, jemne nasekaná (voliteľné)
Penne a la Carbonara recept
Postup:
- Vezmite veľký hrniec a privediete vodu do varu. Pridajte soľ do vriacej vody a uvaríme penne podľa inštrukcií na obale. Odlejte, keď bude cestovina al dente.
- Výrazne zahrejte na panvici štipku olivového oleja na stredne silnom ohni. Pridajte pancettu (alebo slaninu) a opražte ju 4-5 minút, kým nebude krehká a zlatohnedá. Potom pridajte nadrobno nasekaný cesnak a opražte ďalšie 1-2 minúty.
- V samostatnej miske zmiešajte vajcia a strúhaný parmezán. Ochutnajte soľou a korením.
- Odstráňte panvicu z ohňa. Pridajte uvarené penne do panvice s pancettou a cesnakom. Zalejte týmto tvarohovým mixom a rýchlo premiešajte, kým sa cestovina rovnomerne nepremení a omáčka sa nestane krémovo hladkou.
- Penne a la Carbonara podávajte okamžite. Podľa potreby ozdobte jemne nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a pridajte ešte viac strúhaného parmezánu podľa chuti.
Dobrú chuť k vynikajúcim penne a la Carbonara!
2)
Samozrejme, tu je recept na Penne a la Carbonara, tradičné talianske jedlo, ktoré je veľmi obľúbené pre svoju jednoduchosť a lahodnú chuť.
Ingrediencie:
- 400 g penne cestovín
- 150 g pancetty alebo guanciale (môžete použiť aj slaninu)
- 4 veľké vajcia
- 100 g parmezánu (alebo pecorina) strúhaného
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- olivový olej (voliteľný)
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľná)
Postup:
-
Pripravte ingrediencie:
- Na malé kocky nakrájajte pancettu alebo guanciale.
- V miske zmiešajte vajcia, strúhaný parmezán, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
-
Uvarte cestoviny:
- Vo veľkom hrnci prevarte vodu a pridajte soľ. Keď voda zovrie, pridajte penne cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente.
- Predtým než scedíte cestoviny, odložte si trochu vody na neskôr (približne 1 šálku).
-
Pripravte omáčku:
- Medzitým na panvici na strednom ohni opražte pancettu alebo guanciale, kým nie je chrumkavá a zlatohnedá. Ak chcete, môžete pridať trochu olivového oleja, ak sa vám zdá, že je to potrebné.
- Znížte teplo na minimum, aby ste panvicu neprehriavali.
-
Spojte všetko dohromady:
- Uvarené penne pridajte priamo na panvicu k orestovanej pancette. Počas miešania pridávajte pripravenú vaječnú zmes, pričom rýchlo miešajte, aby sa vajcia nespravili na praženicu. Vaječná zmes by mala vytvoriť krémovú omáčku.
- Ak je omáčka príliš hustá, pridajte odloženú vodu na cestoviny, aby ste dosiahli želanú konzistenciu.
-
Podávajte:
- Na tanieri posypte dodatočným strúhaným parmezánom a čerstvo mletým čiernym korením. Môžete ozdobiť aj čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Dobrú chuť!
Tento recept je jednoduchý a rýchly, ideálny na rýchlu večeru, ktorou prekvapíte rodinu alebo priateľov. Enjoy!