Penne a la Olivo recept

Samozrejme! Tu je recept pre lahodnú a jednoduchú pastu “Penne a la Olivo” v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:

  • 350 g Penne cestovín
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
  • 1 šálka čiernych olív, bez kôstok
  • 1 šálka čerstvých olív, nakrájaných na plátky
  • 1 plechovka nasekaných rajčín
  • soľ a korenie podľa chuti
  • sušený oregano
  • parmezánový syr, na posypanie

 

Penne a la Olivo recept

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci uvaríme cestoviny v osolenej vode podľa návodu na obale. Keď sú cestoviny al dente, odsytíme ich a trochu si odložíme vodu, v ktorej sme ich varili.
  2. Na strednom ohni zohrejeme olivový olej vo väčšej panvici. Pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme ho niekoľko minút, kým sa stane jemne zlatistým.
  3. Pridáme olivy do panvice a orestujeme ich niekoľko minút.
  4. Potom pridáme nakrájané rajčiny do panvice a dochutíme soľou, korením a sušeným oreganom podľa chuti. Varíme omáčku približne 10-15 minút na strednom ohni, občas premiešame.
  5. Pridáme uvarené cestoviny do omáčky a dôkladne premiešame. Ak je potrebné, pridáme trochu vody, v ktorej sme varili cestoviny, aby sme zriedili omáčku.
  6. Cestoviny varíme ešte niekoľko minút, kým sa všetko pekne spojí.
  7. Servírujeme Penne a la Olivo na tanieri, posypeme strúhaným parmezánovým syrom a podľa chuti môžeme pridať čerstvý oregano. Dobrú chuť!

Poznámka: Vrelo môžete recept prispôsobiť pridaním ďalších obľúbených ingrediencií alebo korenín, ak si to želáte.

 

2)

Penne a la Olivo je skvelý spôsob, ako si pochutnať na talianskej kuchyni, aj keď ste v pohodlí svojho domova. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť lahodné jedlo, ktoré si zamilujete vy aj vaša rodina. Nezabudnite, že kvalitné suroviny sú kľúčom k úžasnej chuti!

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na túto omáčku potrebujete nasledujúce ingrediencie: 400 g penne, 200 g čiernych alebo zelených olív, 2 strúčiky cesnaku, 400 g konzervovaných paradajok, 50 ml olivového oleja, čerstvú bazalku, soľ a korenie podľa chuti. Pre extra chuť môžete pridať aj parmezán.

Postup prípravy

Najprv si uvarte penne podľa pokynov na obale. Zatiaľ, čo sa cestoviny varia, pripravte omáčku. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Opekajte ho, kým nezačne voňať, ale dávajte pozor, aby sa nepripálil. Potom pridajte olivy a konzervované paradajky. Počkaj, kým zmes nezačne vrieť, a dochutíme soľou a korením.

Až budú penne uvarené, sceďte ich a pridajte do panvice s omáčkou. Dôkladne premiešajte a nechajte ešte chvíľu variť, aby sa chute spojili. Na záver pridajte nakrájanú bazalku a, ak máte radi, posypte parmezánom. Podávajte horúce a vychutnajte si túto skutočne originálnu taliansku špecialitu!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *