Penne con Gorgonzola recept

Tu je lahodný recept na Penne s Gorgonzolou v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:

  • 300 gramov penne cestovín
  • 200 gramov syra Gorgonzola
  • 200 ml smotany na varenie
  • 50 gramov masla
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Penne con Gorgonzola recept

Postup:

  1. Varte penne podľa návodu na obale vo veľkom hrnci osolenej vody. Potom odlejte cestoviny a odložte bokom.
  2. Väčšiu panvicu zohrejte na strednom ohni a roztopte v nej maslo. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho, kým nezačne vonkať vôňa.
  3. Pridajte rajčiny a dusite ich na strednom ohni asi 5 minút, kým sa nerozpadnú a uvoľnia šťavu.
  4. Pokrájajte syr Gorgonzola na menšie kúsky a pridajte ho do panvice spolu so smotanou na varenie. Zahrejte na miernom ohni a miešajte, kým sa syr úplne nerozpustí a zmes sa zahustí.
  5. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Syr Gorgonzola je už dosť slaný, takže si najprv všetko ochutnajte a až potom pridajte podľa potreby.
  6. Pridajte varené penne do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila po cestovinách.
  7. Podávajte Penne s Gorgonzolou ihneď po uvarení a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Tento recept je rýchly a jednoduchý na prípravu a má lahodnú krémovú chuť. Užite si ho!

 

2)

Penne con gorgonzola je jedlo, ktoré si zamilujete! Toto chutné a sýte jedlo sa perfektne hodí na každú príležitosť. Gorgonzola dodáva cestovinám nezameniteľnú chuť a arómu, a ak si ho pripravíte podľa nášho receptu, určite prekvapíte svojich blízkych.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu penne con gorgonzola budete potrebovať:

  • 300 g penne cestovín
  • 150 g syra gorgonzola
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • parmezán na servírovanie (voliteľné)
  • čerstvá bazalka na ozdobu (voliteľné)

 

Postup prípravy

Najprv si uvaríme penne cestoviny podľa návodu na obale. Nezabudnite pridať soľ do vody, aby ste cestovinám dodali chuť. Medzitým si na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme na jemno nasekaný cesnak. Restujeme ho asi 1 minútu, aby sa uvoľnila jeho aróma.

Potom pridajte gorgonzolu a na malom ohni ju rozpustite, pomaly miešajte. Keď je syr gorgonzola pekne roztečený, pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte a nechajte varenie na miernom ohni ešte asi 3-4 minúty, aby omáčka zhustla.

Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich a pridajte do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny obalili v lahodnej gorgonzola omáčke. Nakoniec dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.

Podávajte horúce a posypte parmezánom a čerstvou bazalkou. Dobrá chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *