panvici rozohrejte olivový olej a pridajte kocky kuracieho mäsa. Opečte do zlatista a následne vyberte z panvice, aby sa odležalo.
Príprava omáčky:
- Na tej istej panvici, kde ste opiekli kuracie mäso, pridajte nasekaný cesnak a jemne nakrájanú cibuľu. Orestujte, kým nebudú zlatisté a voňavé.
- Pridajte brokolicu a trochu vody, premiešajte a ochuťte soľou a čiernym korením. Panvicu zakryte a nechajte podusiť približne 5-7 minút, kým brokolica nezjemnie.
- Potom vlejte smotanu na varenie a navrátite opečené kuracie mäso naspäť do panvice. Na miernom teple všetko zohrejte, aby sa chute spojili.
Zmiešanie ingrediencií:
- Do panvice s omáčkou pridajte uvarené penne a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo a dostalo jednotnú chuť.
Servírovanie:
- Na záver posypte strúhaným parmezánom a ešte raz premiešajte. Podávajte teplé, prípadne ozdobte ďalším parmezánom.
Prajem vám dobrú chuť!
Na panvici zahrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte nakrájané kuracie filety, osoľte ich, okoreňte a posypte oreganom. Opekajte, kým nie sú mäso pekne zlatohnedé a dôkladne prepečené (približne 5-7 minút). Následne ho preložte na tanier.
Brokolicová omáčka:
Na tej istej panvici, kde ste pripravovali mäso, nalejte trochu olivového oleja a na ňom osmažte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatú farbu a príjemnú vôňu. Pridajte uvarenú brokolicu a krátko ju opečte spolu s cibuľou a cesnakom. Vhodnej nádobe rozmixujte brokolicu s cibuľou a cesnakom, postupne do zmesi pridávajte smotanu na varenie. Mixujte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu omáčky. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo vývaru. Na záver zamiešajte strúhaný parmezán (ak používate) a dochuťte soľou a čiernym korením.
Zmiešanie ingrediencií:
Do panvice s brokolicovou omáčkou pridajte uvarené penne a kuracie mäso. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky spojili a cestoviny sa obalili omáčkou.
Servírovanie:
Podávajte horúce, môžete posypať extra parmezánom a čerstvými bylinkami podľa preferencie.
Dobrú chuť!