Ak sa chystáte vyskúšať prípravu vlastného pesta na cestoviny, pripravte si nasledujúce zložky:
- 2 hrste listov bazalky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/4 šálky opečených píniových orechov
- 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- Šťava z polovice citróna
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Pesto na cestoviny
Návod na prípravu:
- V mixéri alebo v kuchynskom robote spojte bazalku, cesnak a píniové orechy, až kým nezískate hrubú pastu.
- Potom pridajte olivový olej a mixujte, kým zmes nie je hladká.
- K následnému pridaniu parmezánu, citrónovej šťavy, soli a korenia mixujte, kým sa všetky zložky dôkladne nespoja a nevytvoria homogénnu zmes.
- Pesto ochutnajte a ak treba, prispôsobte chuť soľou a korením.
- Pesto servírujte s cestovinami a môžete pridať aj čerstvo nakrájaný bazalkový lístok ako dekoráciu.
Prajem vám dobrú chuť!