Pesto na špagety

 

Ak sa chystáte vyskúšať prípravu vlastného pesta na cestoviny, pripravte si nasledujúce zložky:

  • 2 hrste listov bazalky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/4 šálky opečených píniových orechov
  • 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • Šťava z polovice citróna
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Pesto na cestoviny

Návod na prípravu:

Kuracie prsia na ananáse so syrom

Kuracie prsia na ananáse so syrom

Čítať viac »

  1. V mixéri alebo v kuchynskom robote spojte bazalku, cesnak a píniové orechy, až kým nezískate hrubú pastu.
  2. Potom pridajte olivový olej a mixujte, kým zmes nie je hladká.
  3. K následnému pridaniu parmezánu, citrónovej šťavy, soli a korenia mixujte, kým sa všetky zložky dôkladne nespoja a nevytvoria homogénnu zmes.
  4. Pesto ochutnajte a ak treba, prispôsobte chuť soľou a korením.
  5. Pesto servírujte s cestovinami a môžete pridať aj čerstvo nakrájaný bazalkový lístok ako dekoráciu.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *