Petržlenový zemiakový šalát.
Ingrediencie:
- 4 väčšie zemiaky, uvarené vo vode a nastrúhané
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 1 šálka jemne nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1/2 šálky majonézy
- 2 lyžice hladkej horčice
- 2 lyžice jablčného octu
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 vajcia, uvarené na tvrdo a nakrájané na malé kúsky (na ozdobu, voliteľné)
Petržlenový zemiakový šalát
- Uvaríme zemiaky vo vode, kým nezmäknú. Potom ich olúpime a necháme vychladnúť.
- Nastrúhame uvarené zemiaky hrubým strúhadlom do misky.
- Pridáme jemne nasekanú cibuľu a čerstvú petržlenovú vňať.
- V inej miske zmiešame majonézu, hladkú horčicu a jablčný ocot. Môžeme pridať aj štipku soli a čerstvo mletého čierneho korenia.
- Dressing z majonézy zmiešame so zemiakmi, cibuľou a petržlenovou vňaťou. Jemne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Ak chceme, môžeme na ozdobu použiť nasekané vajcia. Na malé kúsky pokrájame a posypeme nimi šalát.
- Pred podávaním necháme šalát aspoň hodinu odpočívať v chladničke, aby sa chute spojili.
- Podávame petržlenový zemiakový šalát ako prílohu k jedlám alebo aj ako samostatný pokrm.
Tento petržlenový zemiakový šalát je osviežujúci a plný chutí čerstvej petržlenovej vňate a výborných zemiakov, ktoré sú šťavnaté a jemné.
Dobrý rececept, maličká pochvala pre teba Lucka.
ÁNo je je super, tiež chválim.