Petržlenový zemiakový šalát

Petržlenový zemiakový šalát.

Zloženie:

  • 4 väčšie zemiaky, uvarené v osolenej vode a nastrúhané
  • 1 cibuľa, drobno nasekaná
  • 1 šálka čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/2 šálky majonézy
  • 2 lyžice hladkej horčice
  • 2 lyžice jablčného octu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 2 vajcia, uvarené na tvrdo a nakrájané na malé časti (na dekoráciu, voliteľné)

 

Zemiaková polievka s hráškom a brokolicou

Zemiaková polievka s hráškom a brokolicou

Čítať viac »

Petržlenový zemiakový šalát

  1. Najprv uvaríme zemiaky vo vode dovtedy, kým nezmäknú. Potom ich olúpeme a necháme vychladnúť.
  2. Uvarené zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme do misky.
  3. Pridáme drobno nasekanú cibuľu a čerstvý petržlen.
  4. V inej miske zmiešame majonézu, hladkú horčicu a jablčný ocot. Môžeme pridať aj štipku soli a čerstvo mleté čierne korenie.
  5. Dressing z majonézy skombinujeme so zemiakmi, cibuľou a petržlenom. Jemne premiešame, aby sa všetky zložky prepojili.
  6. Ak sa nám to páči, môžeme na ozdobu použiť nasekané vajcia. Pokrájame ich na malé kúsky a posypeme nimi šalát.
  7. Pred podávaním necháme šalát aspoň hodinu odpočívať v chladničke, aby sa chute harmonizovali.
  8. Servírujeme petržlenový zemiakový šalát ako prílohu k hlavným jedlám alebo aj ako samostatný pokrm.

Tento petržlenový zemiakový šalát je osviežujúci a plný chutí čerstvého petržlenu a vynikajúcich zemiakov, ktoré sú šťavnaté a jemné.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Nora píše:

    Dobrý rececept, maličká pochvala pre teba Lucka.