Potrebujeme:
– 200 g piškót
– 500 g mascarpone
– 200 ml šľahačkovej smotany
– 100 g cukru
– 1 balíček vanilkového cukru
– 500 g ovocia (jahody, maliny, čučoriedky, hrozienka)
Postup:
1. Ovocie dobre umyjeme a narežeme na menšie kúsky, posypeme cukrom a necháme odstáť.
2. V šľahačke zmiešame smotanu s vanilkovým cukrom a vyšľaháme, následne pridáme mascarpone a všetko dôkladne premiešame.
3. Piškóty ponoríme do misky s vodou a rýchlo ich namáčame.
4. Na dno tortovej formy rozložte niekoľko namočených piškót.
5. Na vrch piškôt pridajte trošku ovocia a následne navršte krém z mascarpone a smotany.
6. Takto opakovane striedajte vrstvy piškót, ovocia a zmesi mascarpone so smotanou.
7. Zvyškom ovocia ozdobte hornú časť torty.
Tortu vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby sa stuhla a bolo možné si s radosťou vychutnať tento dokonalý dezert. Prajeme dobrú chuť!