Plnená domáca bravčová pečeň na víne

 

Domáca bravčová pečeň plnená na víne

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g slaniny
  • 2 plátky chleba nakrájané na kúsky
  • 100 ml bieleho vína
  • 2 vajcia
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • kypriaci prášok

 

Domáca bravčová pečeň plnená na víne

Postup prípravy:

  1. Očistite bravčovú pečeň a nakrájajte ju na tenké pláty.
  2. Jemne nakrájajte cibuľu a cesnak.
  3. Slaninu nakrájajte na malé kocky a orestujte na panvici.
  4. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak do orestovanej slaniny a opražte dozlatista.
  5. V miske dôkladne vymiešajte vajcia a pridajte ich do zmesi so slaninou, cibuľou a cesnakom.
  6. Do zmesi pridajte nakrájaný chlieb a biele víno. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu odstáť.
  7. Plátky bravčovej pečene osolte, okoreňte a pridajte kypriaci prášok.
  8. Na každý plátok pečene naneste vrstvu náplne a zrolujte ich.
  9. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opekajte plátky pečene z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé.
  10. Podávajte teplé so šalátom a prílohou podľa vlastného výberu.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Kuracie prsia s broskyňou recept

Kuracie prsia s broskyňou recept

Čítať viac »

Plnená domáca bravčová pečeň na víne - 2

2) Plnená domáca bravčová pečeň na víne

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 100 g húb (čerstvých alebo sušených)
  • 100 g anglickej slaniny
  • 1 vajce
  • 50 ml mlieka
  • 2-3 polievkové lyžice strúhanky
  • Soľ, čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička majoránu (voliteľne)
  • 200 ml červeného vína (napr. Cabernet Sauvignon)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň umyte, osušte a odstráňte blany a žily. Nakrájajte na tenké plátky, približne 1 cm hrubé.
  2. Príprava náplne:

    • Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte, až kým nezíska zlatohnedú farbu.
    • Pridajte nastrúhanú mrkvu, nakrájané huby a nasekaný cesnak. Miešajte a poduste 5-7 minút.
    • Do zmesi pridajte mleté bravčové mäso, nakrájanú anglickú slaninu, vajce, mlieko, strúhanku, soľ, čierne korenie a majorán. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
  3. Plnenie pečene:

      • Každý plát pečene osolte a okoreňte. Na jeden plát…
      • Položte lyžicu náplne a následne zložte alebo zavrite. Môžete využiť špáradlá alebo kuchynský povraz na zabezpečenie.
    Smaženie pečene:
      • V panvici zahrejte ďalšiu polievkovú lyžicu olivového oleja. Plnenú pečeň opražte z oboch strán na miernom plameni, kým nezíska zlatohnedú farbu (približne 4-5 minút z každej strany).
    Dusenie na víne:
      • Po opečení presuňte pečeň do pekáča. Do panvice, v ktorej sa piekla, pridajte červené víno a nechajte prevariť asi 2 minúty. Potom ho nalievajte na plnenú pečeň. Zakryte pekáč a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-40 minút.
    Servírovanie:
      • Po upečení nechajte pečeň chvíľu odpočinúť. Podávajte ju nakrájanú na plátky, preliatu redukovaným vínom a ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Tipy:

        • Plnenú pečeň môžete servírovať s varenými zemiakmi, ryžou alebo obľúbenou zeleninou.
        • Ak preferujete pikantnejšie jedlá, môžete do náplne pridať aj štipku čili papričky.

    Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *