pripravené prsia na plech a vložte do predhriatej rúry (200 °C). Pečte približne 25-30 minút, aby sa zaručilo, že sú dostatočne prepečené.
Tento recept ponúka osviežujúcu a chuťovo vyváženú alternatívu, ktorá poteší milovníkov syrových jedál.
4. Plnené kuracie prsia s ricottou a bylinkami
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 250 g ricotty
- 50 g strúhaného parmezánu
- Čerstvé bylinky (napr. pažítka, tymián)
- Soľ, čierne korenie
- Olivový olej
- Cesnak (voliteľne)
Postup:
- Pôsobenie plnky: V miske zmiešajte ricottu, strúhaný parmezán, nasekané bylinky, soľ a čierne korenie – možno pridať aj trošku cesnaku pre intenzívnejšiu chuť.
- Plnenie prsia: Kuracie prsia dôkladne očistite a vytvorte otvor, do ktorého naplňte bylinkovú ricottu.
- Opekanie: Prsia ochuťte z vonkajška a upečte ich na panvici s olivovým olejom do chrumkava.
- Pečenie: Opečené prsia preložte na plech a pečte v predhriatej rúre (190 °C) ďalších 15-20 minút.
- Podávanie: Servírujte so zeleninovým šalátom alebo pečenými zemiakovými hranolkami.
Tento variant je nielen chutný, ale aj kreatívny a poskytuje možnosť pridať rôzne bylinky podľa vlastného výberu.
5. Plnené kuracie prsia s jablkami a brusnicami
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 2 jablká
- 100 g sušených brusníc
- 200 ml jablkového muštu
- Soľ, čierne korenie
- Olivový olej
Postup:
- Príprava plnky: Jablká ošúpte, nakrájajte na malé kocky a zmiešajte so sušenými brusnicami. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Naplníte kuracie prsia: Poslúžte si otvorené kuracie prsia a naplňte ich pripravenou zmesou jablka a brusnice.
- Opekanie: Na panvici s olivovým olejom opražte naplnené prsia do zlatistej farby.
- Pečenie: Preložte prsia na plech, zalejte jablkovým muštom a pečte v predhriatej rúre (180 °C) 25-30 minút.
- Servírovanie: Podávajte s ryžou alebo zemiakovým pyre.
Tento recept v sebe kombinuje sladké a slané chute, ktoré dokážu osviežiť akúkoľvek večeru a prekvapiť hostí.
Týmto spôsobom máte pred sebou päť rôznych a nápaditých variantov plnených kuracích pŕs, ktoré určite obohatia váš jedálniček a potešia všetkých stravníkov.Vložte ich do rúry a pečte približne 25 minút pri teplote 180 °C.
Tento recept je skutočne osviežujúci a disponuje príjemným stredomorským tónom, ktorý vás prenesie do slnečných destinácií.
4. Kuracie prsia plnené avokádom a salsou
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 1 zrelé avokádo
- 100 g čerstvej mozzarelly
- 1 paradajka
- 1/2 cibule
- Šťava z limetky
- Soľ, mleté čierne korenie
- Olivový olej
Postup:
- Príprava plnky: Avokádo rozpučte s trochou limetkovej šťavy a pridajte jemne nasekané paradajky a cibuľu. Dôkladne premiešajte a osolte.
- Plnenie pŕs: Kuracie prsia umyte, vytvorte si v nich otvor a naplňte ich avokádovou zmesou. Na vrch pridajte kúsok mozzarelly.
- Opekanie: Kuracie prsia posoľte, okoreňte a na panvici s olivovým olejom ich opečte do zlatista.
- Pečenie: Kuracie prsia umiestnite do predhriatej rúry a pečte na 190 °C približne 25 minút.
- Servírovanie: Podávajte so šťavou z limetky a čerstvým koriandrom navrchu.
Tento recept je skvelou voľbou pre tých, ktorí obľubujú avokádo a poskytuje jedinečné spojenie chutí.
5. Kuracie prsia plnené jemným krémom a brokolicou
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 150 g čerstvej brokolice
- 100 g smotanového syra (napríklad Philadelphia)
- 1 strúčik cesnaku
- Soľ, mleté čierne korenie
- Olivový olej
Postup:
- Príprava brokolice: Brokolicu uvarte na pare a nasekajte na hrubšie kusy. Na panvici zohrejte malé množstvo olivového oleja a orestujte na ňom pretlačený cesnak.
- Plnenie pŕs: Zmiešajte brokolicu so smotanovým syrom, osolte a okoreňte. Naplníme kuracie prsia touto zmesou.
- Opekanie: Prsia opražte na panvici a potom ich preložte na plech do rúry.
- Pečenie: Pečte pri teplote 200 °C po dobu 20-25 minút, kým kuracie prsia nie sú zlatisto hnedé a prepečené.
- Servírovanie: Podávajte so ryžou alebo zemiakovou kašou.
Tento recept je ideálny pre tých, ktorí túžia po ľahkom a výživnom pokrmu s bohatou chuťou.
Kuracie prsia plnené mozzarellou
Suroviny:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 200 g mozzarelly
– soľ, korenie, cesnakový prášok, paprika
– olej na pečenie
Plnené kuracie prsia s mozzarellou
Postup:
1. Kuracie prsia opatrne narežte, aby ste vytvorili otvor na naplnenie mozzarellou.
2. Mozzarellu nakrájajte na plátky a vložte do otvoru kuracích pŕs.
3. Plošiny osolte, okoreňte cesnakovým práškom a paprikou.
4. Na panvici rozohrejte trochu oleja a na ňom opečte kuracie prsia z oboch strán do zlatista.
5. Pečené kuracie prsia môžete servírovať s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!