Plnené kuracie stehná recept

Tu je jednoduchý návod na prípravu plnených kuracích stehien:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 200 g mletého mäsa (napr. bravčového alebo hovädzieho)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • 1 čajová lyžička sušeného tymianu
  • 1 čajová lyžička sušenej rasce
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

Recept na plnené kuracie stehná

Postup:

  1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme a odstránime kožu. Na jednom konci stehien urobíme malý zárez nožom.
  2. V mixéri zmiešame mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajcia, strúhanku, tymian, rascu, soľ a korenie, kým nevznikne homogénna masa.
  3. Otvorené stehná naplníme pripravenou zmesou. Dobre uzavrieme pomocou špáradla alebo zubného klinca.
  4. Na panvici zohrejeme olivový olej a jemne opečieme stehná z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Stehná preložíme do pekáča a na 180 °C pečieme v predhriatej rúre približne 30-40 minút, kým nie sú úplne prepečené a mäsko nie je ružové.

Podávame plnené kuracie stehná s rôznymi prílohami, ako sú ryža, opekané zemiaky alebo šalát. Prajeme dobrú chuť!

 

Plnené kuracie stehná recept - 2

2) Plnené kuracie stehná recept

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien (so kožou a kosťou)
  • 200 g šampiňónov (čerstvých alebo mrazených)
  • 100 g syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g špenátu (čerstvého alebo mrazeného)
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregána
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • Olivový olej na pečenie
  • 1 vajce (na spojenie)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Postup:

Langoše bez kysnutia s oštiepkom

Langoše bez kysnutia s oštiepkom

Čítať viac »

  1. Príprava kuracích stehien:

    • Kuracie stehná opláchneme a dôkladne vysušíme papierovými utierkami. Následne pomocou ostrého noža opatrne vykrojíme kožu a mäso na jednej strane stehna, aby sme vytvorili priestor na plnenie. Kožu ponecháme na mäse, aby sa plnenie udržalo.
  2. Príprava plnky:

    • Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme, kým nie je cibuľa mäkká a začína zlatnúť.
    • Pridáme nakrájané šampiňóny a špenát. Varíme, kým sa huby nezmäknú a prebytočná tekutina sa neodparí. Zmes dochutíme oreganom, soľou a korením.
    • Ponecháme plnku mierne vychladnúť, potom zamiešame nastrúhaný syr a strúhanku. Na záver pridáme vajce a dôkladne premiešame.
  3. Plnenie stehien:

    • Pripravenú zmes vložte do kuracích stehien. Otvor zaviažte pomocou špajdlí alebo nití, aby sa plnka pri pečení nevytlačila.
  4. Pečenie:

    • Rúru predhrejte na 180 °C. Kuracie stehná umiestnite do pekáča a pokvapkajte olivovým olejom.
    • Pečte približne 35-40 minút, alebo kým nie sú stehná prepečené a zlatisto sfarbené.
  5. Podávanie:

    • Dobre upečené stehná servírujte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Vhodne sa kombinujú s prílohami, ako je zemiaková kaša alebo čerstvý šalát.

Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Balogova Jaroslava píše:

    Výborný recept, určite vyskúšam!

  2. Bielik Julius píše:

    Kuracie stehná sú vždy dobrá voľba. Zaujímavé recepty, ďakujem.

  3. David Gocnik píše:

    Skvelé recepty, ľahko pochopiteľné. Veľmi sa mi páči.

  4. Vlckova Renata píše:

    Najlepší recept na kuracie stehná! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam.

  5. Dbaranka píše:

    Kuracie mäso milujem, takže tento recept musím určite vyskúšať. Znie to veľmi chutne!

  6. Okucerova píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite to vyskusam.

  7. Blazena00 píše:

    Dlhy postup, ale vyzerá to jednoducho a lahodne.