Plnené kuracie stehná recept

 

Tu je jednoduchý recept na plnené kuracie stehná:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 200 g mäsa (napr. bravčové alebo hovädzie)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvíme
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1 lyžička sušenej rasce
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

Plnené kuracie stehná recept

Postup:

  1. Kuracie stehná očistíme a odstránime kožu. Naznačíme nožom malý otvor na jednom konci stehien.
  2. V mixéri jemne zmixujeme mäso, cibuľu, cesnak, vajcia, strúhanku, tymian, rascu, soľ a korenie, až kým nevznikne hladká zmes.
  3. Pripravenou zmesou naplníme kuracie stehná cez otvor v stehne. Dôkladne uzatvoríme pomocou špáradla alebo zubatého klincu.
  4. Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme kuracie stehná z oboch strán, až kým nebudú zlatisto hnedej farby.
  5. Preložíme do pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 – 40 minút, dokým kuracie mäso nie je úplne uvarené a vnútri nie je ružové.

Podávame plnené kuracie stehná s rôznymi prílohami ako napríklad ryžou, opekanými zemiakmi alebo šalátom. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 ks kuracích stehien (so kožou a kosťou)
  • 200 g šampiňónov (čerstvých alebo mrazených)
  • 100 g syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g špenátu (čerstvého alebo mrazeného)
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregána
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • Olivový olej na pečenie
  • 1 vajce (na spojenie)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Postup:

  1. Príprava kuracích stehien:

    • Opláchnite kuracie stehná a dôkladne osušene papierovými utierkami. Pomocou ostrého noža opatrne vykrojte kožu a mäso na jednej strane stehna, aby ste vytvorili priestor na plnenie. Kožu nechajte na mäse, aby sa plnenie udržalo.
  2. Príprava plnky:

    • Na panvici zohrejte trošku olivového oleja a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť.
    • Pridajte nakrájané šampiňóny a špenát. Varíme, kým huby nezmäknú a nadbytočná tekutina sa neodpare. Zmes dochuťte oreganom, soľou a korením.
    • Nechajte plnku trochu vychladnúť, potom pridajte nastrúhaný syr a strúhanku. Nakoniec pridajte vajce a dobre premiešajte.
  3. Plnenie stehien:

    • Naplňte pripravenou zmesou kuracie stehná. Pomocou zubných špajdlí alebo nití zaviažte otvor, aby sa plnka pri pečení nevytlačila.
  4. Pečenie:

    • Predhrejte rúru na 180 °C. Kuracie stehná položte do pekáča a pokvapkajte olivovým olejom.
    • Pečte asi 35-40 minút, alebo kým sú stehná prepečené a zlatisté.
  5. Podávanie:

    • Hotové stehná servírujte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodia s prílohou, ako je zemiaková kaša alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *