Plnený bravčový bôčik slaninou a plnkou

Za hodinu či dve si pripravte jedinečný recept. Celá rodina sa do sýta najedá. Bôčik nie je iba lahodný pokrm, ale je aj dostatočne sýty. Preto môžu byť porcie mäsa tenšie. Dobre prepečený bôčik nikdy nebude tučný a určite ani suchý. Na toto si pri príprave dajte pozor. Radšej ho dobre zakryte a občas polievajte.

A vždy sa odporúča piecť na nižšej teplote o pol hodiny dlhšie. Na rýchlo, kde by ste pripravili len pripečenú tvrdú kôrku. Myslite na to. Trpezlivosť pri tomto recepte sa skutočne vyplatí.

 

Plnený bravčový bôčik so slaninou a náplňou

Odporúčam vám vyskúšať aj toto video.

Plnený bravčový bôčik

Plnený bravčový bôčik je vynikajúcim receptom na rodinné oslavy. Smotanová náplň obsahujúca kúsky slaniny dodáva pokrmu lahodnú chuť a šťavnatosť. Tu je návod, ako pripraviť tento skvostný pokrm:

Potrebné ingrediencie:

  • 1 kg bravčového bôčika
  • 200 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g hríbov
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej preferencie
  • olej na pečenie

Príprava:

  1. Na začiatok si naštartujte plnku. Slaninu nakrájajte na drobné kocky a na panvici ju opečte do zlatista. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opekajte ich dohromady, kým nezmäknú.
  2. Do panvice pridajte nakrájané hríby a orestujte ich so zvyšnými prísadami. Po chvíli do zmesi pridajte aj smotanu na varenie a nechajte zmes niekoľko minút povariť. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Bravčový bôčik rozkrojte pozdĺžne na polovicu, avšak neprelepte ho úplne. Na vnútornú stranu bôčika natrite vrstvu plnky a zložte ho späť do pôvodnej polohy.
  4. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opečte bôčik z oboch strán, kým nezíska peknú zlatistú farbu.
  5. Opečený bôčik preložte do pekáča a pokračujte v pečení v predhriatej rúre na 180°C. Pečte približne 1,5 hodiny alebo kým miesto nie je jemné a šťavnaté.
  6. Po upečení nechajte bôčik chvíľu odpočívať a následne ho nakrájajte na plátky. Podávajte s prílohou podľa svojich preferencií.

Dúfam, že tento recept vyskúšate a bude vám chutiť! Dobrú chuť!

 

2)

Bravčový bôčik je obľúbeným a výnimočným mäsom, ktoré si mnohí z nás radi doprajú. Jeho jemná a šťavnatá chuť je perfektným základom pre rôzne kulinárske experimenty. Jedným z najchutnejších spôsobov, ako si vychutnať bôčik, je pripraviť ho s náplňou zo slaniny a iných prísad. Tento recept je ideálny na nedeľný obed alebo na rodinné oslavy, kde určite urobí dojem.

Ingrediencie

  • 1 kg bravčovéhobravčová plece
  • 200 g kvalitnej údenej slaniny
  • 150 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g strúhanky
  • 1 vajce
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • Olivový olej na opraženie

Postup

  1. Príprava plece: Začneme dôkladným umytím a osušením bravčového pleca. Potom ho ostrým nožom jemne prerežeme na jednom konci, aby sme sa dostali k plneniu. Môžeme ho tiež opatrne poklepať kladivkom, aby sme zvýšili jeho šťavnatosť počas varenia.

  2. Plnka: Na panvici na olivovom oleji orestujeme jemne nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista. Následne pridáme nakrájané huby a smažíme, kým nezmäknú a neodparí sa nadbytočná voda. Potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu a krátko orestujeme.

  3. Dokončenie plnky: Po opražení zmes sundáme z ohňa, necháme ju vychladnúť a pridáme strúhanku, vajce, soľ, korenie a sušený tymián. Všetko dôkladne premiešame, aby sme vytvorili homogénnu plnku.

  4. Plnenie plece: Pripravenú plnku šikovne umiestnime do bravčového pleca a pevne ho oviažeme potravinárskou niťou, aby sa plnka počas pečenia nevytiahla.

  5. Pečenie: Bravčové plece vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody alebo vývaru a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 2-2,5 hodiny. Občas ho polievame výpekom, aby ostalo šťavnaté.

  6. Podávanie: Po upečení necháme plece chvíľu odpočívať, následne odstránime niť a nakrájame na porcie. Môžeme servírovať so zemiakovým pyré alebo sezónnou zeleninou, nezabudnite na kvalitnú omáčku, ktorá doplní celkový zážitok.

Plnené bravčové plece slaninou a plnkou predstavuje dokonalý pokrm, ktorý poteší aj tých najnáročnejších gurmánov. Jeho bohatá chuť a šťavnatosť spolehlivo vytvárajú atmosféru domova a pohody. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. BublinkovýMacko píše:

    Tento recept na plnený bôčik vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam na nedeľný obed. Rodina sa určite poteší a budeme mať skvelý zážitok. Ďakujem za tip, teším sa na tú chuť!

  2. Kvetinka21 píše:

    Wow, plnený bravčový bôčik so slaninou znie neuveriteľne chutne! Milujem, keď sú jedlá šťavnaté a voňavé. Vďaka za tento úžasný recept, určite ho pripravím na rodinnú oslavu!

  3. MorskyPrajko píše:

    Tento recept mi úplne vyrazil dych! Plnený bôčik s takou skvelou plnkou je presne to, čo hľadám. Určite to bude hit v našej domácnosti. Teším sa na varenie podľa vašich pokynov!

  4. CukrikPohadkovy píše:

    Tento recept je jednoducho skvelý! Neviem sa dočkať, kedy ho vyskúšam pripraviť pre moju rodinu. Bôčik so slaninou a hubami? To bude lahoda! Dúfam, že všetkým zachutí.

  5. StastnySrdieckar píše:

    Recept na plnený bôčik ma nadchol! Takéto jedlo je presne to pravé pre rodinné posedenia. Všetci si pochutnáme a užijeme si spolu strávený čas. Veľká vďaka za inšpiráciu!

  6. JasnyDuhovy píše:

    Bóóóže, ako mi ide slina pri čítaní tohto receptu! Plnený bravčový bôčik vyzerá tak lákavo a chutne. Už teraz viem, že si ho pripravím aj s priateľmi pri grilovačke!

  7. ZelenyZajko píše:

    Ahojte! Tento recept je super nápad pre víkendové varenie. Plnený bôčik má všetko, čo mám rád – mäso, slaninu a huby. Teším sa na ten lahodný výsledok, určite to bude bomba!

  8. KreativneKocurko píše:

    [*] Áno prosím! Na tento plnený bôčik som sa už dlho tešil. S touto kombináciou ingrediencií to musí byť poriadna dobrota! Som zvedavý na výsledok a dúfam v úspech.

  9. _LaskavyDelfin_ píše:

    [*] Recept na plnený bravčový bôčik je úžasný nápad pre každého gurmána! Mám rád pokrmy s výraznou chuťou a tento vyzerá jednoducho fantasticky. Už sa teším na prípravu s celou rodinou.