Plnený mletý rezeň predstavuje skvelé jedlo, ktoré možno pripravit rôznymi spôsobmi:
Suroviny:
- 500 gramov mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
- 1 jemne nasekaná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 vajce
- 50 gramov nastrúhaného tvrdého syra
- 50 gramov nastrúhanej šunky
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- Strúhanka na obalenie
- Olej na fritovanie
Plnený mletý rezeň
Pokyny:
- V miske spoľahlivo zmiešaj mletú zmes, cibuľu, cesnak, vajce, strúhaný syr, nastrúhanú šunku, soľ a korenie. Dobre premiešaj, až kým nevytvoríš homogénnu zmes na plnku.
- Formuj zmes do tvaru placky a do každej placky urob malý zárez.
- Do každého zárezu vlož lyžicu plnky a poriadne zatvor okraje placky. Udržuj tvar mletého rezňa.
- Obal mleté rezne v strúhanke, aby získali krásnu zlatistú farbu a chrumkavú štruktúru.
- Na panvici rozohrej olej a opraž mleté rezne z oboch strán do zlatista.
- Po upečení nechaj mleté rezne chvíľu oddýchnuť a podávaj s prílohou podľa tvojej chuti, ako sú hranolky, ryža alebo čerstvý zeleninový šalát.
Vychutnaj si túto chuťovú pochúťku! Dobrú chuť!