Plnený mletý rezeň

Plnený mletý rezeň predstavuje skvelé jedlo, ktoré možno pripravit rôznymi spôsobmi:

Suroviny:

  • 500 gramov mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
  • 1 jemne nasekaná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 50 gramov nastrúhaného tvrdého syra
  • 50 gramov nastrúhanej šunky
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Strúhanka na obalenie
  • Olej na fritovanie

 

Plnený mletý rezeň

Pokyny:

Plnka do torty z múky

Plnka do torty z múky

Čítať viac »

  1. V miske spoľahlivo zmiešaj mletú zmes, cibuľu, cesnak, vajce, strúhaný syr, nastrúhanú šunku, soľ a korenie. Dobre premiešaj, až kým nevytvoríš homogénnu zmes na plnku.
  2. Formuj zmes do tvaru placky a do každej placky urob malý zárez.
  3. Do každého zárezu vlož lyžicu plnky a poriadne zatvor okraje placky. Udržuj tvar mletého rezňa.
  4. Obal mleté rezne v strúhanke, aby získali krásnu zlatistú farbu a chrumkavú štruktúru.
  5. Na panvici rozohrej olej a opraž mleté rezne z oboch strán do zlatista.
  6. Po upečení nechaj mleté rezne chvíľu oddýchnuť a podávaj s prílohou podľa tvojej chuti, ako sú hranolky, ryža alebo čerstvý zeleninový šalát.

Vychutnaj si túto chuťovú pochúťku! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *