Plnený mletý rezeň je vynikajúce jedlo, ktoré môžeš pripraviť nasledovne:

Zložky:

  • 500 gramov mletej zmesi (hovädzina a bravčové mäso)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 50 gramov strúhanej tvrdého syra
  • 50 gramov strúhanej šunky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Strúhanka na obaľovanie
  • Olej na pečenie

 

Plnený mletý rezeň

Postup:

  1. V mise zmiešaj mletú zmes, cibuľu, cesnak, vajce, strúhaný syr, strúhanú šunku, soľ a korenie. Dôkladne premiešaj, kým nevznikne jednoliaty základ pre plnku.
  2. Vytvaruj zmes do tvaru placke a do každej placky vytvor malú jamku.
  3. Do každej jamky vlož lyžicu plnky a pevne zatvor placku okraje. Uchovaj tvar mletého rezňa.
  4. Obale mleté rezne v strúhanku, aby sa pekne zafarbili a získali jemnú chrupavku.
  5. Na panvici rozohrej olej a opraž mleté rezne z oboch strán do zlatista.
  6. Po upečení nechaj mleté rezne chvíľu odpočívať a servíruj s prílohou podľa chuti, ako sú hranolky, ryža alebo zeleninový šalát.

Môžeš si vychutnať túto lahôdku plnú chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *