Plnený mletý rezeň je vynikajúce jedlo, ktoré môžeš pripraviť nasledovne:
Zložky:
- 500 gramov mletej zmesi (hovädzina a bravčové mäso)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 vajce
- 50 gramov strúhanej tvrdého syra
- 50 gramov strúhanej šunky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Strúhanka na obaľovanie
- Olej na pečenie
Plnený mletý rezeň
Postup:
- V mise zmiešaj mletú zmes, cibuľu, cesnak, vajce, strúhaný syr, strúhanú šunku, soľ a korenie. Dôkladne premiešaj, kým nevznikne jednoliaty základ pre plnku.
- Vytvaruj zmes do tvaru placke a do každej placky vytvor malú jamku.
- Do každej jamky vlož lyžicu plnky a pevne zatvor placku okraje. Uchovaj tvar mletého rezňa.
- Obale mleté rezne v strúhanku, aby sa pekne zafarbili a získali jemnú chrupavku.
- Na panvici rozohrej olej a opraž mleté rezne z oboch strán do zlatista.
- Po upečení nechaj mleté rezne chvíľu odpočívať a servíruj s prílohou podľa chuti, ako sú hranolky, ryža alebo zeleninový šalát.
Môžeš si vychutnať túto lahôdku plnú chutí! Dobrú chuť!