Potrebujete:
– 500 g mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 vajcia
– 3 plátky bielej alebo toastovej buďky
– 1 dl mlieka
– 2 lyžice strúhanky
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na vyprážanie
Plnka do jahňaťa
Postup:
1. Mäso nakrájajte na menšie kúsky a vložte ich do mixéra alebo mlynčeka na mäso. Mixujte až kým nezískate jemné mäsové kúsky.
2. Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky a cesnak pretlačte alebo nakrájajte.
3. V miske zmiešajte mäso, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, namočenú a vyžmýkanú buďku, mlieko, strúhanku, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte.
4. Z vzniklej zmesi formujte menšie plnené rizoto s jahňacím mäsom. Ak vám zmes príliš lepí, môžete si ruky pred formovaním rizotov namastiť olejom.
5. Panvicu rovnomerne zahrejte a do nej nalejte olej.
6. Prvý plnený rizoto položte do rozohriatej panvice. Smažte z oboch strán, až kým nebudú mäsové štítky pekne hnedé a dohromady upečené.
7. Vyberajte rizoto na tanier a pokračujte rovnakým spôsobom so zvyšnými kúskami.
8. Podávajte s hranolkami alebo dusenou zeleninou podľa chuti.
Dobrú chuť!
Tento recept vyzerá super! Rád varím a tento plnený rizoto musím vyskúšať. Znie to veľmi chutne a určite to poteší celú rodinu. Ďakujem za skvelý tip!
Wow, už sa mi zbierajú chute! Nikdy som nerobila plnené rizoto, ale váš recept ma motivoval. Určite to skúsim, znie to jednoducho a výborne. Teším sa na výsledok!
Perfektný recept! Milujem, keď môžem variť niečo nové a zaujímavé. Plnené rizoto s jahňacím mäsom znie fantasticky! Určite ho zaradím do svojho jedálnička.
To vyzerá ako úžasný recept! Vždy hľadám nové jedlá na varenie a toto je presne to, čo potrebujem. Neviem sa dočkať, kedy to vyskúšam doma s rodinou!