Plnka na parížske rožky

Plnka na parížske rožky je populárna francúzska sladká lahôdka, ktorú si jednoducho pripravíte aj vo vlastnej kuchyni.

Potrebujeme:
– 250 g mletých orechov
– 100 g práškového cukru
– 50 ml smotany na šľahanie
– 50 g masla
– 1 balenie vanilkového cukru
– rumovú esenciu podľa preferencie

Plnka na parížske rožky

Postup:
1. Maslo rozpustíme v hrnci a pridáme smotanu na šľahanie. Zmes zahrejeme na miernom ohni a stále miešame, kým nezačne vrieť.
2. Po dosiahnutí varu zmes odstavíme a primiešame mleté orechy, práškový cukor, vanilkový cukor a rumovú esenciu. Dobre premiešame, aby sme získali homogénnu plnku.
3. Takto pripravenú plnku necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
4. Až keď plnka vychladne, použijeme ju na naplnenie parížskych rožkov. Do každého rožka vkladieme približne 1 lyžičku plnky a pečieme rožky podľa receptu na cesto.

Tieto pripravené parížske rožky s plnkou budú výborné na raňajky, desiatu alebo ako sladká pochúťka na rôzne príležitosti. Prajeme dobrú chuť!

 

Plnka na parížske rožky

Nepečené Vianočné koláče

Nepečené Vianočné koláče

Čítať viac »

2) Plnka na parížske rožky

Potrebujeme:
– 200 g mliečnej čokolády
– 200 g masla
– 200 ml smotany na šľahanie
– 200 g cukru
– 200 g mletých orechov

Postup:
1. Mliečnu čokoládu rozrežeme na kúsky a v vodnom kúpeli ju spolu s maslom rozpustíme.
2. K rozpuštenej čokoláde následne pridáme smotanu na šľahanie a cukor, všetko dobre zamiešame.
3. Potom vmiešame mleté orechy a ešte raz premiešame, aby sme dosiahli hladkú zmes.
4. Necháme zmes vychladnúť a zahustiť, následne ju na plát tvarujeme do obdĺžnika.
5. Pomocou noža alebo válečka vykrajujeme trojuholníky, ktoré následne zvinieme do tvaru rožkov.
6. Pripravené parížske rožky dáme do chladničky, kde sa stuhnú a spevnejú.

Tip: Ak máte záujem, môžete parížske rožky ozdobiť posýpkami alebo kokosom. Prajeme dobrú chuť!

 

3) Videorecept: Plnka na parížske rožky

Nejlepší recept na pařížské rohlíčky
Pečený bôčik - 8x Dokonalý recept | Chutná Vareška
Peceny bocik

Pečený bôčik na osem spôsobov ktoré som pre vás pripravila. S kyslou kapustou, s ryžou, s jablkami, s karamelom, cesnakom, plnkou a ...

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
5

Pros

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *