Plnka na parížske rožky

Plnka na parížske rožky je obľúbená francúzska sladká pochúťka, ktorá sa dá jednoducho prichystať aj doma.

Potrebujeme:
– 250 g mletých orechov
– 100 g práškového cukru
– 50 ml smotany na šľahanie
– 50 g masla
– 1 vanilkový cukor
– rumovú esenciu podľa chuti

Plnka na parížske rožky

Postup:
1. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme smotanu na šľahanie. Za stáleho miešania necháme zmes zohriať do mierneho varu.
2. Potom zmes odstavíme z ohňa a pridáme mleté orechy, práškový cukor, vanilkový cukor a rumovú esenciu. Všetko dôkladne premiešame, aby sme dosiahli jednotnú plnku.
3. Hotovú plnku necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
4. Po vychladnutí plnku použijeme na naplnenie parížskych rožkov. Do každého rožka pridáme približne 1 lyžičku plnky a rožky potom pečieme podľa receptu na cesto.

Takto prichystané parížske rožky s plnkou budú skvelé na raňajky, na desiatu či ako sladká pochúťka na akúkoľvek príležitosť. Dobrú chuť!

 

Plnka na parížske rožky

2) Plnka na parížske rožky

Potrebujeme:
– 200 g mliečnej čokolády
– 200 g masla
– 200 ml smotany na šľahanie
– 200 g cukru
– 200 g mletých orechov

Postup:
1. Mliečnu čokoládu nasekáme na kúsky a spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
2. Do rozpustenej čokolády pridáme smotanu na šľahanie a cukor a všetko dobre premiešame.
3. Pridáme mleté orechy a opäť premiešame, aby sme mali hladkú hmotu.
4. Smes necháme vychladnúť a zahustiť, potom ju natrúcame na plát do tvaru obdĺžnika.
5. Pomocou noža alebo obrázkového valčeka vykrajujeme trojuholníky, ktoré zvinieme do tvaru rožkov.
6. Hotové parížske rožky dáme vychladnúť do chladničky, kde sa zatvrdnú a stoja pevne.

Tip: Ak chcete, môžete parížske rožky ozdobiť posýpkami alebo kokosom. Dobrú chuť!

 

3) Videorecept: Plnka na parížske rožky

Nejlepší recept na pařížské rohlíčky
Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob | Recept
Kuracie maso s ananasom na cinsky sposob

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob. Rýchy recept za pár minút hotový. Recept pre žačiatočníkov ale aj úplných amatérov. Vyprážané ..

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
5

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *